Káresetek

2024.07.12. 12:54

Több mint tízszer vonultak a nógrádi tűzoltók viharkárok miatt csütörtökön

Tizenegyszer riasztották szűkebb hazánk tűzoltóit a viharos időjárás okozta károk miatt csütörtökön – adta hírül Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Nagy Orsolya

Mint a szóvivő fogalmazott: az egységek négy helyszínen avatkoztak be Bátonyterenyén lehasadt faágak és veszélyesen megdőlt fák miatt. Nógrádszakálon, a Petőfi úton egy családi ház kerítését és egy telefonfülkét rongált meg egy kidőlt fa, a Rózsadomb úton pedig egy családi ház tetőszerkezetét bontotta meg az erős szél. Hozzátette: egy másik eset során, Ilinyben egy villanyoszlopot döntött ki egy fa, illetve a település temetőjében több sírhelyet is megrongált egy másik.

Viharkárokat számoltak fel a nógrádi lánglovagok tegnap
Viharkárokat számoltak fel a nógrádi lánglovagok tegnap
Forrás: Illusztrációs fotó: Shutterstock

A szóvivő kiemelte továbbá: kidőlt fák adtak munkát az egységeknek még Salgótarjánban, Cereden, Nagyorosziban és Hugyagon. A vármegye hivatásos tűzoltói, valamint a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai vettek részt a károk felszámolásában. Személyi sérülés egyik eset során sem történt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában