Méltatlan körülmények

2024.07.23. 15:13

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves rétsági férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között.

Nool.hu

A vádirat szerint a tulajdonos 2023-ban lovakat tartott birtokán, ahol a 40 állatot éjszakára egy cserjével sűrűn benőtt, saras, csúszós területre zárta be, takarmányt és ivóvizet sem biztosított számukra – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Állatkínzás: a rendőrség felvétele a vádlott lakóhelyén készült, amelyen az egyik lesoványodott ló látható
Állatkínzás: a rendőrség felvétele a vádlott lakóhelyén készült, amelyen az egyik lesoványodott ló látható
Forrás: Police.hu

Mint írták: a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal 2023 februárjában hatósági ellenőrzést tartott a vádlottnál, amely során megállapították, hogy a lovak ellátása nem megfelelő, továbbá elrendelték egy állat leölését is, a ló igen rossz állapota és járásképtelensége miatt. Az ellenőrzés során találtak a területen több lótetemet is, köztük két csikóét.

Mint megtudtuk: 2023. március 24-én a rendőrség helyszíni szemlét tartott az állattartó telepen, ahol 34 ló egy 40 méter hosszú, 15 méter széles istállóba volt bezárva. A lovak számára víz, illetve élelem nem volt biztosítva, néhány állat már kiszáradt állapotban volt.

A lovakkal való bánásmód különös szenvedéssel járt és alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza. Ezért a járási ügyészség állatkínzás bűntettével vádolta meg a férfit és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte vele szemben.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában