Összehangolt akció

2024.05.03. 11:44

Több településen is csapást mértek a drogkereskedőkre a nógrádi zsaruk

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, négyen őrizetbe kerültek.

Nool.hu

Lecsaptak a drogkereskedőkre a nógrádi rendőrök

Forrás: Police.hu

Több Nógrád vármegyei településen hajtottak végre bűnügyi akciót a felderítők és a nyomozók, három egymástól független terjesztői hálózatot számoltak fel. A nyomozási cselekményekben közreműködtek a helyi rendőri szervek munkatársai, a Nógrád és a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Cserhát és Agria Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályok beosztottjaival együttműködve.

Mátraverebélyben egy pár terjesztette az anyagot

– Az akcióban részt vevő kollégák minap Mátraverebélyen intézkedtek egy 47 éves férfi és 41 éves élettársa lakhelyén, akik a megalapozott gyanú szerint évek óta bűnszövetségben árusítottak kábítószert helyieknek, és a környező településen élőknek. A kutatás során munkatársaink a fogyasztáshoz és az árusításhoz használt eszközökön és tárgyakon túl bruttó 21,69 gramm, alufóliákba csomagolt, fehér port foglaltak le – mondta Buda Gábor,  a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

Hozzátette, hogy a bűnügyi technikus által elvégzett gyorsteszt kábítószernek minősülő ketamin jelenlétét valószínűsítette, így a férfit és élettársát előállították a rendőr-főkapitányságra. A párt bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették őket, és a hatóság kezdeményezte a férfi letartóztatását.

Összehangolt akciók zajlottak

– Az akciósorozatban egy másik hálózat felderítése érdekében szintén a napokban a területi és a helyi nyomozó szervek munkatársai több Nógrád vármegyei településen, további hat helyszínen hajtottak végre kutatásokat, amelyek során egy 37 éves férfit és egy 53 éves nőt állítottak elő a rendőr-főkapitányságra – részletezte a szóvivő, aki kiemelte:  

A széles körű, összehangolt akció során négy helyszínről összesen közel egy kilogramm MDMA extasy hatóanyagú amfetaminszármazékot, közte 528 tabletta formájú kábítószert foglaltak le. Ezen kívül egy bátonyterenyei lakóházban a rendőrök egy engedély nélkül tartott lőfegyvert és összesen 81 – különböző kaliberű – lőszert, egy pásztói házban további 25 – vadászfegyverhez tartozó – illegálisan birtokolt lőszert is találtak.

A tari férfit kábítószer-kereskedelem bűntett, a bátonyterenyei nőt kábítószer-kereskedelem bűntett és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók, és őrizetbe vételükről határoztak.

A rajtaütésről készült videót ide kattintva tudjátok megtekinteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában