Ellenőrzés

2023.08.07. 16:29

129 esetben intézkedtek a nógrádi rendőrök a biztonsági öv használatának az elmulasztása miatt (videó)

A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték az egyenruhások Nógrád vármegyében a napokban.

Gerhát Karina

A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték az egyenruhások

Forrás: Police.hu

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok egyenruhásai augusztus 3-án, csütörtökön egynapos összehangolt ellenőrzést hajtottak végre a vármegye közútjain, amelynek célja ezúttal a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – szabályszerű használata volt – mondta el portálunknak Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hozzátette: a járművek ellenőrzése során a rendőrök 12 óra alatt 129 esetben intézkedtek a biztonsági öv használatának az elmulasztása miatt.

– Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat, a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint a segédmotorosok és a motorkerékpárosok esetében a bukósisak megfelelő használatát. Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt sem azzal, hogy a passzív biztonsági eszközöket nem használják! – emelte ki Király-Kollár Ramóna. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában