Nem tisztázott ügy

2022.09.14. 17:34

Tragédia Jobbágyiban: szabadon engedték a halott nő élettársát

A minap szabadon engedték azt a férfit, akit élettársa halálával összefüggésben vett őrizetbe a rendőrség múlt hétvégén Jobbágyiban. Az ügyészség szerint a tragédia körülményei egyelőre nem tisztázottak teljes körűen.

Gubányi Patrik

A halott nő élettársa nyilatkozott a történtekről a TV2-nek

Forrás: TV2

Mint arról beszámoltunk, szeptember 10-én, szombaton este állampolgári bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, miszerint Jobbágyiban holtan találtak egy nőt a lakásán. Király Kollár Ramóna, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense akkor elmondta: az elsődleges rendőri intézkedések során felmerült az idegenkezűség gyanúja, amelyet a helyszínen megjelent igazságügyi orvosszakértő is megerősített. Hozzátette: az eset vonatkozásában a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó testi sértés gyanúja miatt büntetőeljárást indított a nő élettársa ellen. A rendőrök az 59 éves férfit előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. 

Azóta a férfit már szabadon engedték, sőt, kedden már a Tényeknek is nyilatkozott. Azt mondta: „Erika meghalt, de saját magának csinálta ezeket a dolgokat. Mindig mondta, hogy fáj a szíve és az egész háta, a két bordáját eltörte a lépcsőn, mert be volt rúgva. Lökdöstem, de meg sem szólalt". A férfi a TV2 hírműsorának azt állította, hogy soha nem bántotta feleségét, még augusztusban sem, amikor a gyanú szerint több bordáját is eltörte. 

Augusztusban még a feleség, Erika is megszólalt a Tények kamerái előtt: „Hét bordám eltört, tegnap jöttem haza a kórházból, aztán a rendőrségre kellett menni, őt meg elvitték. Beszóltam neki, hogy nem vagy idevaló, nem jó, ahogy viselkedsz és akkor nekem esett, a hajam is megtépte, tört-zúzott, az ablaküvegek be vannak törve, szét vannak zúzva a lámpák." 

A férfi letartóztatását most sem kezdeményezte a Nógrád Megyei Főügyészség a bíróságnál. Deák Bertold, a megyei főügyészség sajtószóvivője szerdán a Nool.hu érdeklődésére elmondta: – Az eljáró ügyészség arra jutott, hogy a körülmények nem tisztázottak teljes körűen. Az igazságügyi orvosszakértő szerint idegenkezűség áll a haláleset hátterében, azonban nem megalapozott, hogy a bántalmazás következtében hunyt el a sértett, így az ügyészség nem tud letartóztatást indítványozni, ehhez további eljárási cselekmény szükséges – ismertette a sajtószóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában