Időjárás

2024.07.18. 07:06

Mérséklődik a forróság

Sok napsütésre számíthatunk. Délután csak elszórtan fordulhat elő csapadék. 35 fok körüli forróság várható. Az ÉK-i szél néha megélénkül.

Nool.hu

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma az ország nagy részén napos időre készülhetünk, elsősorban a középső és a keleti területeken lehet erősebb a gomolyfelhő-képződés, itt futó zápor, zivatar kialakulása is lehetséges. Többfelé lesz élénk, északkeleten néhol erős az északias szél. Kora reggel 18-25, napközben 30-36 fok várható.

 

Az Északi-középhegységben nagyobb területen és helyenként a Dunántúl nyugati felén is már 27 fok alatt alakulhat a napi középhőmérséklet, másutt viszont jellemzően meghaladja ezt az értéket.

Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket, illetve a szív- és érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség is, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív- és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, a vérnyomás ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV-sugárzás, valamint a hőguta, a kiszáradás és a leégés veszélye is, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!