Előrejelzés

2024.07.27. 07:50

Hétvégére ismét bedurvul az időjárás, a fél országra újra citromsárga riasztás van érvényben

Szombaton már szinte felhő is alig lesz fölöttünk, újra egy markáns hőhullám érkezik. A riasztás Nógrádot (egyelőre) nem érinti, de a legmagasabb hőmérséklet akár a 36 fokot is elérheti vármegyénkben.

Nool.hu

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma ismét túlnyomóan napos, száraz, igazi strandidő várható. Nem lesz eső. A délkeleti szél megélénkülhet. 32-36 fokos kánikula lesz.

Időjárás Nógrádban
A hétvégi időjárás is kemény lesz, a fél országra egyes fokozatú riasztás van érvényben
Forrás: met.hu

A tartós hőség leginkább az időseket, illetve a szív- és érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség is, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív- és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, a vérnyomás ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. 

Vasárnap estig marad a ragyogó nyári napsütés, aztán északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csak északon, északnyugaton fordulhat elő néhol zivatar. Egyre többfelé megerősödik az északnyugati szél. 32 és 39 fok közötti értékeket mérhetünk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!