Időjárás

2024.07.14. 07:54

Folytatódik a perzselő hőség, újabb melegrekord dőlhet meg

Ma is próbára teszi a szervezetünket az időjárás. A következő napokban jelentős változás továbbra sem várható, a csúcsérték már a 42 fokot is elérheti, így az abszolút melegrekord is megdőlhet.

Nool.hu

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma a sok napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zivatar, zápor inkább csak estefelé az északi és keleti tájakon fordulhat elő. Élénk, zivatarok környezetében viharos lesz az ÉNy-i szél. 32 és 40 fok között alakul a hőmérséklet.

Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket, illetve a szív- és érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség is, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív- és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, a vérnyomás ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV-sugárzás, valamint a hőguta, a kiszáradás és a leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!