Időjárás

2024.07.11. 07:07

Délutánra érkezhet a frissítő eső

A légmozgás többnyire mérsékelt marad, a zivatarok környezetében azonban erős, viharos lökések is lehetnek.

Nool.hu

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma a sok napsütés mellett magasra törnek a gomolyfelhők az északi, északnyugati tájakon, és itt frissítő zivatar, zápor előfordulhat. Az északias szél néha megélénkül. 34 és 40 fok közötti rekkenő hőség várható.

A tartós hőség leginkább az időseket, illetve a szív- és érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség is, ami jelentős terhet ró a szervezetre.

A szív- és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, illetve a vérnyomás ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV-sugárzás, valamint a hőguta, a kiszáradás és a leégés veszélye is, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni, illetve kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!