Jegyzet

2024.07.23. 08:46

Egészséges életmód

Nagy Orsolya

Nemrégiben úgy döntöttem, hogy egészséges életmódra váltok, mivel az elmúlt időszakban felszaladt rám néhány pluszkiló. Beszéltem több szakemberrel is, akiknek a segítségével sikerült végül egy étrendet összerakni, amely megfelelő a számomra.

Egészséges életmód
Nehéz úgy vásárolni, hogy minden egészséges legyen Forrás:  Shutterstock | Illusztráció

Nagyon nagy lendülettel vetettem bele magamat az életmódváltásba a közelmúltban, azonban az első bevásárlásom során már nehézségekbe is ütköztem. Nem hittem volna, hogy ekkora kihívás lesz vásárolni. Az első, amit fontos volt betartanom az élelmiszerek esetében, hogy ne tartalmazzanak adalékanyagokat, illetve tartósítószert. Ez viszont manapság igen nehéz feladat, ugyanis a boltok polcain található termékek szinte mindegyike tartalmaz olyat, amely egyébként ártalmas lehet a szervezetünkre. Ráadásul, ha mindez nem volna elég, szinte mindenben van hozzáadott cukor és só is. Emellett pedig szabályszerűen csábítják a különféle ínycsiklandó áruk az embert, így igen nehéz úgy vásárolni, hogy minden egészséges legyen. Még az a szerencse, hogy otthon a kertben szinte minden megterem. A zöldségekben és a gyümölcsökben pedig nincs hozzáadott adalékanyag, így a kert terméseiből bőven válogathatok, ráadásul ezek nem is hizlalnak.

A boltokat illetően azt hiszem, hogy mostantól csukott szemmel járok majd vásárolni. Legalábbis arra törekszem, hogy céltudatosan, nem nézelődve, valamint persze ne üres hassal menjek el egy-egy üzletbe. Úgy vélem ugyanis, hogy amennyiben tudatosan vásárolok, akkor talán valóban sikerülhet a hőn áhított életmódváltás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!