A nyomorultak

2024.09.15. 20:45

Szerepálmát váltja valóra Pesák Ádám a Madách Színházban

Új, fiatal szereposztással tér vissza szeptemberben A nyomorultak a Madách Színházba. A musicalben Pesák Ádám a hányatott sorsú főhős, Jean Valjean szerepébe bújik.

Palchuber Kinga

Ifjúság, szenvedély, forradalom: szeptember 20-án, pénteken, 19 órakor debütál Victor Hugo A nyomorultak című regényéből készült musical a Madách Színházban egy teljesen új szereposztással. A Szirtes Tamás rendezte darabban a szécsényi származású színész, Pesák Ádám is szerepet kapott. Nem is akármilyet! A fiatal, s egyben sármos művész az egyik főszereplő, Jean Valjean szerepébe bújik. A musicalben mások mellett olyan színészek is felbukkannak, mint Posta Victor, Muri Enikő, Kardffy Aisha, Sánta László, Peller Anna vagy Vikidál Gyula.

Pesák Ádám
Pesák Ádám szerepálmát váltja valóra a Madách Színház új előadásában
Forrás: Facebook/Pesák Ádám

A Madách Színház videójában Pesák Ádám úgy nyilatkozott e lehetőségről, hogy egy szerepálma válik valóra. Emellett hivatalos Facebook-oldalán is megosztotta a musical szeptemberi premierjének a hírét, melyhez csak annyit írt: "Nagyon izgatottan várom ezt a bemutatót!" 

Pesák Ádám főszerepet kapott a világhírű musicalben

Színészi szempontból minden bizonnyal óriási kihívást jelent Jean Valjean karakterének megformálása a színpadon, hiszen a történet szerint a főszereplő azért küzd, hogy normális életet éljen és megválthassa magát, miután letöltötte tizenkilenc évig tartó börtönbüntetését, amiért kenyeret lopott húga éhező gyermekeinek, majd megpróbált megszökni a börtönből.

A Madách Színház közleményében ismertette, hogy Victor Hugo másfél évszázada született, hatalmas ívű, megrendítő regényének méltó zenés színpadi adaptációja Boublil és Schönberg világhírű szerzeménye, amelynek ma már szintén jelentős a múltja és világszerte óriási a sikere. Schönberg áradó, az emberi lélek legmélyebb regisztereit megérintő zenéje új minőséget ad a regényben feltáruló szenvedélynek, szabadságvágynak, fájdalomnak és emberszeretetnek.

"A musicalt a londoni ősbemutatója óta eltelt négy évtizedben a világ 53 országában játszották, lefordították 22 nyelvre, és díjai között szerepel a Laurence Olivier-, Tony-, valamint a Grammy-díj is." – írta a színház.

A színház videójában egy-egy szóval, gondolattal mutatják meg a művészek, mit is jelent számukra e csodálatos musical:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!