Önzetlenség

2024.09.04. 17:45

Gáspár Zsolti tanszerekkel támogatta a rászorulókat Szalmatercsen

Újabb híresség járt a szalmatercsi Czinka Panna Tanodában a közelmúltban. Zsolti gazda, avagy közismertebb nevén Gáspár Zsolti látogatott el a tehetséggondozó intézménybe, hogy egy kis felajánlással megkönnyítse a gyerekek iskolakezdését.

Sipos Nina Vivien

A szalmatercsi Czinka Panna Tanoda közleményben tájékoztatta portálunkat arról, hogy a napokban Gáspár Zsolti látogatott el a nevelési-oktatási intézményben tanuló gyermekekhez, hogy egy kis adománnyal – iskolatáskák, tanszerek – megkönnyítse számukra a tanévkezdést.

Gáspár Zsolti a szalmatercsi Czinka Panna Tanodába is ellátogatott
Gáspár Zsolti a szalmatercsi Czinka Panna Tanodába is ellátogatott
Forrás: Beküldött fotó

A szalmatercsi tanoda mentora lett Gáspár Zsolti

Az intézet mindezeken felül ígéretet kapott Gáspár Zsoltitól, hogy mintegy mentorként figyelemmel fogja kísérni a továbbiakban a fiatalok munkáját és segíteni fogja adományaival a Czinka Panna Tanoda mindennapi életét.

– Jól tudjuk, hogy a legkisebb adomány is óriási változást hozhat egy gyermek életében és a motiváló erő hatása hatalmas egy-egy ilyen gesztus által, főként, ha ezt a gesztust egy példakép, gyermekeink számára „sztár” közvetíti. Mi azért dolgozunk, hogy a szalmatercsi hátrányos helyzetű csemeték számára megteremtsük azokat a lehetőségeket, ami a környezetünkben élő gyermekeknek a világ legtermészetesebb dolga – tájékoztatott a tanoda. Hozzátették: hálásak mindenkinek, akik törekvéseikben a segítségükre vannak. Mint írták: a tettek számítanak, nem a szavak!

Rászoruló családoknak osztottak tanszereket

A TV2 sztárja és édesapja idén is nyakukba vették az országot, hogy még szeptember előtt minden rászoruló gyermekes családhoz több ezer iskolatáskát juttassanak el. Gáspár Zsoltit és idősebb Gáspár Győzőt mindenhol hálás gyereksereg fogadta. Mint arról a Ripost beszámolt: Zsolti mindig örömmel segít azoknak, akiknek kevesebb jutott, hiszen ő maga sem luxus környezetben nőtt fel és nem egyszer fordult elő, hogy táska helyett szatyorban hordta az iskolába a felszereléseit. Most az alapítványával közösen járják az utakat és nehéz sorsú fiataloknak osztanak tanszereket.

„A szegényebb családok számára két nehéz időszak is van az év második felében, és mi ezekben rendre el is indulunk, hogy könnyítsünk a terhükön. Az iskolakezdés hatalmas anyagi terhet ró a nehéz sorsú emberekre, főleg az olyan családok esetében, ahol több iskoláskorú lurkó is van. Gondoljunk csak bele, hogy mennyibe kerül egy iskolatáska. Csak ez a tétel több tízezer forintot is felemészthet. Ezért most 2500 jó minőségű táskával indultunk útnak, és mindenfelé könnyekig hatódott szülőkkel és boldogan mosolygó gyerekekkel találkoztunk. Nekünk ez több mint elég fizetség a sok munkáért”– nyilatkozott a Ripostnak Zsolti gazda.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!