Labdarúgó NB I

4 órája

A 90. percben mentett pontot a Nyíregyháza a ZTE ellen

Az újonc Nyíregyháza Spartacus házigazdaként a 90. percben egyenlítve 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeggel a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi játéknapján.

MW

Forrás: szon.hu

A ZTE nem volt messze attól, hogy megszerezze idénybeli első idegenbeli győzelmét, így viszont nyeretlenségi sorozata duzzadt négymeccsesre.

Története 400. élvonalbeli mérkőzésén a Nyíregyháza egymást követő két vereség után szerzett ismét pontot.

OTP Bank Liga, 11. forduló:

Nyíregyháza Spartacus FC-Zalaegerszegi TE FC 1-1 (0-1) 

Nyíregyháza, v: Pintér

gólszerzők: Nagy D. (90.), illetve Mim (15.)

sárga lap: Alaxai (64.), Keresztes (93.), Evangelu (8.), Safronov (36.)

Nyíregyháza: 

Tóth B. - Baki, Alaxai, Keresztes - Gresó (Pinte, 74.), Keita (Eppel, a szünetben), Toma, Nagy B. (Leon, 74.) - Kovácsréti (Kvekeskiri, 68.), Ramos (Oláh, 85.), Nagy D.

Zalaegerszeg: 

Gundel-Takács - Szendrei, Evangelu, Ipalibo, Csóka (Dénes, 77.), Mim (Várkonyi, 78.) - Csonka, Sankovic, Safronov - Croizet (Németh D., 85.), Medgyes (Kiss B., a szünetben)

A ZTE szinte rögtön a kezdés után átadta a területet a hazaiaknak, akik ugyan komoly mezőnyfölényben futballoztak, de nem tudtak veszélyes lehetőségeket kidolgozni. A vendégek az első valamire való próbálkozásukat gólra váltották, a Nyíregyháza első igazi helyzetére az első játékrész ráadásáig kellett várni, de ekkor Gundel-Takács bravúrral védett.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a Nyíregyháza irányított, az 59. percben Gresó járt közel az egyenlítéshez, de a kapufa a vendégekkel volt. A ZTE-nek gyakorlatilag minden erejét lekötötte a védekezés, és úgy tűnt, sikerrel jár, de végül a rendes játékidő utolsó percében egy szöglet után a hazaiak kapitánya, Nagy fejelt a hálóba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában