Jegyzet

2 órája

Medvelábnyom

Sipos Nina Vivien

Igen nagy port kavart a napokban a hír, miszerint a szlovák határtól nem messze, Mihálygerge környékén medvelábnyomra bukkant egy civil. 

Medvelábnyom
Medvelábnyom egy közkedvelt kirándulóhelyen
Forrás: Illusztációs fotó: Pixabay

A nagyvad mancsnyomáról készült fénykép már szinte az egész országot bejárta, hiszen számos hírportál számolt be az esetről. Ennek fényében őszintén meglepődnék rajta, ha valaki még nem hallott volna a medveészlelésről Nógrád vármegyében.

A legijesztőbb dolog az egészben, hogy az említett térség egy közkedvelt kirándulóhely a turisták számára, mindemellett pedig a horgászok is rendszeresen járnak oda halat fogni. Ha valóban ezen terület felé vándorol az állat, akkor bizony fel kell arra készülni, hogy ne adj Isten, összetalálkozik vele az ember. Az ilyen veszélyes szituációk amúgy is általában akkor szoktak bekövetkezni, amikor a legkevésbé gondolnánk. Én azért reménykedem benne, hogy senki sem fog véletlenül szemtől szembe kerülni a medvével, hiszen, még ha követi is valaki a rendszeresen ismételt intelmeket, miszerint ne mozduljunk, ne nézzünk a szemébe és ne hangoskodjunk, akkor is előfordulhat, hogy nekünk támad valamilyen oknál fogva. A vadállatok viselkedése kiszámíthatatlan, és sajnos nincs arra semmilyen forgatókönyv, hogyan fog a valóságban lezajlani egy találkozás velük. 

Beismerem, eléggé nyomasztó ez a téma. Mindenesetre egy örök érvényű tényre emlékeztetnék mindenkit: az egész világ által imádott Micimackó soha sem bántana egyetlenegy embert sem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában