Krimi

2 órája

Kigyulladt a Mátrai Erőmű ötös blokkja, nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók

Személyi sérülés nem történt, de igen nagy anyagi kár keletkezett.

MW

A Mátrai Erőmű ötös blokkjában keletkezett a tűz

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Tűz ütött ki a visontai erőműben, nagy erőkkel oltanak a tűzoltók. Kigyulladt az ötös blokk, a létesítményi tűzoltók és a környező települések egységei is a helyszínen vannak – közölte a katasztrófavédelem és hívta föl a Heol.hu figyelmét egy olvasó. 

Mint a katasztrófavédelem írta, az üzemben az egyik blokk három szintjét érték el a lángok, amelyeket a beépített oltórendszer megszüntetett, illetve a létesítményi tűzoltók is megkezdték a munkálatokat a gyöngyösi, a hatvani, a hevesi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig. 

Az egységek nyolc vízsugárral már körülhatárolták a tüzet. Az esethez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kiérkezett.

A villamosenergia-ellátásért felelős MAVIR rendszere eddig még nem közölte a 232 MW-os blokk kiesését. A portál úgy tudja, senki nem sérült meg, de az anyagi kár jelentős. A tűz kedd este 8 óra körül keletkezhetett, valószínűleg műszaki hiba okozta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!