Foglalkozás

2 órája

Kutyás képzést tartottak Szurdokpüspökiben a rendőrök

A Nógrád és Heves vármegyei rendőrök Szurdokpüspökiben tartottak összevont kutyás képzést a közelmúltban – közölte a Nógrád vármegyei rendőrség Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

A kábítószer, vagy robbanóanyag felkutatása, de a szolgálati kutya kényszerítő eszközként való alkalmazása is a feladatok között szerepelt

Forrás: Facebook

Mint fogalmaztak, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szolgálati kutyavezetői rendszeresen szerveznek összevont kutyás képzéseket szűkebb hazánk különböző helyszínein.

–A rendőri feladatok hatékony ellátásához és az ebek szakszerű alkalmazásához elengedhetetlen a kutyás rendőrök és szolgálati kutyáik rendszeres tréningje. A Szurdokpüspökiben megszervezett képzésen a Heves és Nógrád vármegyei kutyavezetők közösen készítették fel az ebeket a fegyelmező- és őrző-védő gyakorlatok szakszerű végrehajtására, valamint az eredményes nyomkövetési képességekre – írta a rendőrség. 

Hozzátették: a feladatok között megtalálhatóak voltak egyebek mellett a kábítószer, vagy robbanóanyag felkutatása, de a szolgálati kutya kényszerítő eszközként való alkalmazása is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában