2018.01.18. 17:13
Nem csak nyáron frissít a gyümölcsleves
Őszi-téli gyümölcsökből is készülhet finomság.
Forrás: Shutterstock.com
Fotó: lenetstan
Bár a gyümölcslevest legtöbbször a nyári hőségben fogyasztjuk szívesen, télen is érdemes elkészíteni, mert akár ebédre, akár vacsorára is tökéletes. A Mindmegette verziója ráadásul laktóz-és gluténmentes is.
HOZZÁVALÓK
5 dkg növényi margarin
20 dkg szilva
só
1 mk fahéj
1 mk őrölt szegfűszeg
nádcukor
1 ek barna rizsliszt
1 doboz laktózmentes tejszín
4 db körte
3 db alma
1 db citrom
ELKÉSZÍTÉS
Lábosban felhevítjük a margarint, majd megpároljuk rajta a cikkekre vágott, kimagozott szilvát. Sózzuk, megszórjuk őrölt fahéjjal, őrölt szegfűszeggel ésnádcukorral, majd fedő alatt pároljuk tovább.
Ha a szilva megpuhult megszórjuk rizsliszttel és felöntjük tejszínnel, majd botmixerrel pürésítjük, és felöntjük vízzel, hozzáadjuk az apróra vágott körtét és almát, a karikára vágott citromot és puhára főzzük a gyümölcsöket.
Borítókép: