Aktív idősek

2024.02.09. 14:10

Közös mozgás és agytorna hozta össze a nógrádi nyugdíjasokat

Testmozgás és agytorna. Mindkettő fontos az egészséges életmódhoz. A napokban megtartott nyugdíjasoknak szóló rendezvény ennek jegyében zajlott Bátonyterenyén.

Gulyás Edina

A szépkorúak nagy örömmel vetették bele magukat a tekézésbe

Forrás: Beküldött fotó

Az „Életet az éveknek” Nyugdíjas Szövetség Nógrád vármegyei klubjainak ötfős csatapatai a napokban Bátonyterenyén találkoztak, azért, hogy az aktív idősekért program keretében együtt sportoljanak. Kilenc klubból 69 fő vett részt a jó hangulatú rendezvényen, aminek az Ady Endre Művelődési Központ és a mellette található tekepálya adott otthont.

– Ezúttal nem a versenyzés volt a cél, hanem az, hogy a nyugdíjasok együtt mozogjanak, illetve minél több mozgási- és játéklehetőséget megismerjenek egészségük megóvása érdekében – tájékoztatta portálunkat Lovas Ilona, az „Életet az éveknek” Nyugdíjas Szövetség sport- és kulturális bizottsági tagja.

Mint mondta: a szépkorúak nagy örömmel vetették bele magukat a tekézésbe, három pályán gurították a csapatok a golyót. A programon szó esett az időskori mozgás fontosságáról, a különböző sportolási lehetőségekről és az egészséges étkezésről is. Lovas Ilona felhívta továbbá a résztvevők figyelmét arra is, hogy a mentális egészség érdekében az agytornára is érdemes odafigyelni.

Mindezek után akinek kedve tartotta, csatlakozhatott a közös tornához, az asztaloknál pedig különböző társasjátékokkal, kártyával, illetve képkirakókkal mozgathatták meg agytekervényeiket a klubtagok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában