Közösen

2022.11.06. 13:58

Nyugdíjasklubok tartottak találkozót Szécsényben

Bunder Irén, Szécsény nyugdíjasklubjának elnöke célja, hogy jó baráti kapcsolat alakuljon ki megyénk nyugdíjasklubjai között.

Sz. F.

A művelődési házban tartották a rendezvényt

Forrás: Nool

Fotó: Sz. F.

Mivel ő tölti be az „Életet az Éveknek” Nógrád Megyei Nyugdíjas Szövetség elnöki tisztségét is, ezért többször találkozókat szervez a szépkorúak részére. Az ősz elején Nógrádmegyer, Palotás, Karancsberény klubjának tagjai találkoztak Szécsényben. Az elmúlt napokban pedig Cserháthaláp, Kazár és Kisterenye nyugdíjasklubjai látogattak el Rákóczi városába. A művelődési ház kamaratermében a házigazdák nevében Bunder Irén köszöntötte a vendégeket. A klub vezetői röviden szóltak az életükről, tevékenységükről. Szabó Imréné, a kazári klub elnöke felvázolta klubjuk széles körű tevékenységét, kitért arra, hogyan őrzik, ápolják Kazár hagyományait. Híres laskájukat már nagyon sok helyen megkóstolták, s elismerően szóltak róla. 

Bazsóné Kutyánszki Éva, a cserhátsurányi egyesület klubját mutatta be. Kiemelte az énekkarukat, amely már több helyen szerepelt sikerrel. Ő is felvázolta klubjuk mindennapjait. Tóthné Répás Éva, a kisterenyei klub elnöke többek között szólt arról, hogy a megyei klubok részére sportversenyeket tartanak, kártyapartikat szerveznek. A szécsényi kör életét Bunder Irén ismertette, kiemelte az örömtánccsoport szerepét. 

A találkozón a klubok színes, hangulatos műsorral köszöntötték egymást. A közös ebéd elfogyasztása után a házigazdák idegenvezetésével sétát tettek a városban, ismerkedtek annak nevezetességeivel, s megnézték a Nosztalgia Múzeum kiállítását. Ezt követően a művelődési ház aulájában a szórakozásé, a közös éneklésé, a táncé volt a főszerep.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában