Hirdetés

2 órája

A Nidec GPM Hungary Kft. berceli gyáregységében újabb munkahelyeket teremtenek

Nyugat-Nógrád egyik legnagyobb foglalkoztatója a Nidec GPM Hungary Kft. berceli gyáregységében világszínvonalú technológiát alkalmazva gyártják az alkatrészeket olyan neves autóipari szereplőknek, mint például a Mercedes-Benz és a BMW. A berceli telephely azon kevés gyáregységek közé tartozik a világon, amely képes alkatrészeket gyártani, megmunkálni és a végső összeszerelést is elvégezni egy helyszínen belül. Az innovatív Nidec GPM Hungary Kft. további fejlesztés érdekében újabb munkahelyeket teremt a térségben.

PR cikk

Forrás: NIDEC GPM Hungary

A Nidec GPM Hungray Kft. víz- és olajpumpa gyártására specializálódott, évente ~3 millió pumpát állítanak elő az autóipar számára.

A berceli gyáregység 1992. április 1-én alakult meg FHP-Motors Hungary Kft. néven. Majd több tulajdonosváltás után megvásárolta a Nidec Csoport. – A Nidec Corporation 1973-ban alakult Japánban, Tokióban. Azóta a vállalat az elektromos motorok és egyéb mechanikai alkatrészek gyártására specializálódott, és globálisan ismertté vált technológiai innovációival. – Ezzel a tulajdonosváltással a társaság egy tőkeerős, stabil pénzügyi háttérrel rendelkező csoport tagjává vált, és 2018 óta a Nidec GPM Hungary Kft. nevet viseli. Továbbá ekkor kezdték el az autóipari tevékenységüket is, ezt megelőzően háztartási gépeket, és ahhoz különböző motorokat gyártottak Bercelen. Jelenleg évente ~3 millió pumpát, valamint az ezekhez szükséges alkatrészeket gyártanak a berceli telephelyen.

Forrás: NIDEC GPM Hungary

Neves autóipari szereplőkkel dolgoznak együtt

Nagy Tamás, mérnök végzettséggel és közel húsz éves autóipari tapasztalattal a háta mögött idén januárban csatlakozott a Nidec GPM Hungary Kft. berceli gyáregységéhez mint gyárigazgató. Portálunknak elmondta, hogy a Nidec Corporation világszinten kimagasló technológiát képvisel, az innovatív hozzáállásuk pedig példaértékű. Mindezek együttesen hatnak berceli telephelyük működésére is.

A berceli gyáregységünkben igazán sokrétű munkavégzés zajlik, technológiai oldalról megközelítve két fő egységre osztható a tevékenységünk. Egyrészt közvetlenül az autógyáraknak gyártunk és szállítunk kész rendszereket, víz- és olajpumpákat. Másrészt ezeknek a szivattyúknak és pumpáknak az alkatrészeit különböző fázisokban értékesítjük a németországi központunk számára, amely egyébként az egyik legfontosabb vevőnk is egyben. Ez azt is jelenti, hogy bizonyos alkatrészeket nekik szállítunk, azonban a végső szerelést már ők végzik el a terméken, és szállítják ki a vevőkhöz

– mondta Nagy Tamás. Hozzátette:

A vevők tekintetében fontosnak tartom kiemelni, hogy olyan neves autóipari szereplőknek, mint például a Mercedes-Benz és Magna közvetlenül szállítunk több telephelyre is Európában. Termékeink ismert autómárkákba épülnek be.

Forrás: NIDEC GPM Hungary

Nagy Tamás rámutatott arra is, hogy nagyon kevés olyan gyártótelephely van Európában – de akár világszerte is –, amely saját magának képes alkatrészeket önteni, majd ezek forgácsolását, további kezelését és a végső szerelést is egy telephelyen belül el tudja végezni. A berceli gyáregység viszont pontosan ilyen, ugyanis rendkívül modern öntödével rendelkezik. A gyárigazgató ezután kifejtette, hogyan is zajlik a gyártási folyamat.

A gyártási folyamat három fő területe: az öntés, a forgácsolás és a végső szerelés. A gyártási folyamat az öntödében kezdődik, ahol elkészülnek az öntött alkatrészek. Ezt követi az alkatrész megmunkálása, a forgácsolás. Végül a záró folyamatban az előállított alkatrészeket, illetve a világ minden tájáról beérkező elemeket – tömítés, tengely, műanyag fröccsöntött alkatrészek – az automatizált sorokon teljes egységgé szerelik

– ismertette Nagy Tamás.

Milyen előrelépési lehetőségeket nyújt a Nidec GPM Hungary Kft. az alkalmazottak számára?

A Nidec GPM Hungary Kft. jelenleg 350-360 személyt alkalmaz, akik többnyire Bercelről és annak vonzáskörzetéből járnak dolgozni. A vállalat vezetése pedig aktívan dolgozik azon, hogy saját állománya számára lehetőséget biztosítson továbbtanulásra és szakmai képzésekre, ezzel egy időben pedig egy középvezetői réteg kialakítását is elindították.

Fontosnak tartjuk, hogy saját állományunkból mind a termelésben, mind a támogató területeken csoportvezetőket, műszakvezetőket, középvezetőket neveljünk ki a tudatos tulajdonosi felelős szemléletet átadva. Amennyiben valaki nyitott rá, akkor akár egy magasabb irodai beosztást vagy technológusmérnöki pozíció elérését is próbáljuk elérhetővé tenni a számára

– fogalmazott a gyárigazgató.

Mit kínál a cég a munkavállalók számára?

Természetesen a berceli gyáregységben dolgozók számára is elérhető a versenyképes fizetés, az ingyenes buszjárat Bercel térségében, a SZÉP-kártya juttatás, illetve a műszakbeosztásnak megfelelő, törvényileg szabályozott műszakpótlék is. Azonban a cégnél folyamatosan dolgoznak azon, hogy a munkavállalóik minél több plusz juttatásban részesüljenek.

Idén új elemként bevezettük a teljesítményarányú juttatást, ennek értelmében a kollégák az alapbéren és a műszakpótlékon felül, a hatékony munka elismeréseként további juttatásban részesülhetnek. Az úgynevezett KAISEN programunk keretén belül lehetőséget biztosítunk a munkavállalóknak arra, hogy ötleteikkel, javaslataikkal hatékonyabbá tegyék a munkát. Ezeket az ötleteket nem csak jutalmazzuk, hanem igyekszünk megvalósítani. A tulajdonosi háttér nagyon komoly anyagi erőforrásokat áldoz a technológiai fejlesztésekre is, ennek köszönhetően mindenhol automatizált gépsorok működnek, és a munkakörülmények más cégekhez mérten is jóval kedvezőbbek. Továbbá külön figyelmet fordítunk azoknak a kollégáknak az elismerésére, akik motiváltan, jó teljesítménnyel dolgoznak és megbízhatóak

– mondta Nagy Tamás, aki kitért arra is, törekszenek egy olyan munkahely kialakítására, ahol jól érzik magukat a dolgozók, és időnként a munkán kívüli, közösségépítő programokkal is – például családi nappal, karácsonyi ünnepséggel –, kedveskednek nekik. Emellett szorosan együttműködnek Bercel Község Önkormányzatával, így rendszeres résztvevői a helyi rendezvényeknek, és örömmel támogatják a község sportegyesületét.

Forrás: NIDEC GPM Hungary

Újabb munkahelyeket teremtenek a berceli telephelyen a közeljövőben

A Nidec GPM Hungary Kft. berceli gyáregységében folyamatosan vannak nyitott pozíciók. Jelenleg is keresnek autóipari mérnököt, öntőt, válogatót, minőségellenőrt és operátorokat. Az automatizált raktárrészlegre pedig anyagmozgatókat és targoncavezetőket. Ráadásul, mivel felfutóban van a gyártás, emiatt szükségük van az alkalmazottak létszámának további bővítésére.

A következő időszakban közel 400 főre szeretnénk emelni a berceli gyáregység munkaerő-állományát. A közeljövőben elsősorban az öntöde részlegét tervezzük erősíteni, amely most 60 főt foglalkoztat. Utóbbi bővítése, azonban nagyban érinti majd a gyári karbantartásunkat is, ahová szükségünk lesz technológiailag magasabban képzett szakemberekre. Emellett 2025-ben egy további szerelősor telepítésére is engedélyt kaptunk

– emelte ki a gyárigazgató, aki szerint a következő két évben az elsődleges feladatuk a megfelelő gyártósorok és a hozzá szükséges személyzet kialakítása, valamint annak képzése lesz. Végső soron pedig mindennek a stabilizálása mellett az újabb üzleti lehetőségek kiaknázása lesz a cél.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában