Atlétika

2024.08.04. 09:20

Szenzáció kell egy magyar sprinteréremhez a salgótarjáni atléta szerint

Az atlétikai versenyek is javában zajlanak már a párizsi olimpián. A Salgótarjáni Atlétikai Club U18-as sprinterét, Jászberényi-Kiss Dalmát kérdeztük arról, hogy sikerülhet-e dobogós helyezést elérniük a magyaroknak ebben a szakágban.

Nool.hu

– Szerinted milyen esélyei vannak a magyar sprintereknek érmet szerezni az olimpián?
– A rövidtávfutás rendkívül népszerű világszerte, nagy a konkurencia. Úgy gondolom, a magyar atlétika jó úton halad, megindult valami, de az éremhez szenzációra lenne szükség.

A cseh Karolína Manasová, a magyar Takács Boglárka és a brit Daryll Neita (b-j) a női 100 méteres síkfutás előfutamában
A cseh Karolína Manasová, a magyar Takács Boglárka és a brit Daryll Neita (b-j) a női 100 méteres síkfutás előfutamában
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

– Hogyan készülsz jelenleg a következő versenyekre?
– Bár még salgótarjáni színekben versenyzem, a Ferencvárosi Torna Clubnál készülök, heti hat edzésem van.

– Milyen céljaid vannak a sportban?
– Én 60, 100 és 200 méteren futok, illetve ugrószámokban is versenyzem. Célom folyamatosan túlszárnyalni saját magamat és kihozni a maximumot, a bennem rejlő potenciált.

Szenzáció: országos csúcs született

A Honvéd többszörös magyar bajnok sprintere, Takács Boglárka pénteken országos csúccsal, 11,10 másodperces idővel jutott elődöntőbe 100 méteren, erre 1964 óta nem volt példa. Az elődöntős futamában szombat este a hetedik lett 11,26-tal. Vasárnap délelőtt a 200 méter selejtezőjében is érdekelt lesz, délután a 400 méter futamaiban pedig Molnár Attilával találkozunk, majd 20 óra 30 perctől következik a férfi kalapácsvetés döntője Halász Bencével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!