nba

2019.11.20. 09:08

Megszakadt a Golden nyeretlenségi sorozata

Hét elvesztett mérkőzést követően tudott újra nyerni a Golden State Warriors az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) keddi játéknapján.

A júniusban nagydöntős Warriors úgy nyert Memphisben, hogy a hazaiak a második negyedben csaknem kilenc perc alatt mindössze négy pontot hoztak össze. A Golden State 2012 óta a leghosszabb vesszőfutásának vetett véget.

Az ötmeccses sikerszériánál tartó Los Angeles Lakers főként Anthony Davis 34 pontjának és LeBron James történelmi tripla duplájának (három statisztikai mutatóban kétszámjegyű teljesítményének) köszönheti sikerét az Oklahoma City ellen. A kaliforniaiak sztárja – aki 25 ponttal, 11 lepattanóval és 10 gólpasszal zárt – lett az első játékos az NBA-ben, aki mind a 30 csapat ellen ért el tripla duplát.

A New Orleans elrontotta a 35 éves Carmelo Anthony visszatérését. A Portlandbe szerződött háromszoros olimpiai bajnok egy év szünet utáni első NBA-mérkőzésén 10 pontot szerzett. A 16 NBA-szezonban 10-szeres All Star-válogatott Anthony az előző szezonban csak tíz meccsen lépett pályára a Houston Rockets színeiben, mielőtt a texasi klub szerződést bontott vele.

Eredmények:

Memphis Grizzlies-Golden State Warriors 95-114

New Orleans Pelicans-Portland Trail Blazers 115-104

Sacramento Kings-Phoenix Suns 120-116

Los Angeles Lakers-Oklahoma City Thunder 112-107

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!