Labdarúgás

2024.10.13. 20:20

SBTC siker a DVTK II. csapata ellen

A tizenegyedik forduló mérkőzéseivel folytatódott hétvégén az NB III. osztály, Észak-Keleti csoportjának pontvadászata, amely alkalmával az SBTC együttese a DVTK II. csapatát fogadta hazai pályán.

Langa Attila

Az NB III. osztály, Észak-Keleti csoportjának 11. fordulójában találkozott egymással vasárnap kora délután az SBTC és DVTK II. együttese, a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionban. A mérkőzés első percétől nagy küzdelem volt a játéktéren, így a szünetig komoly lehetőség egyik gárda előtt sem adódott.

Filkor Benjámin (6) fejelte a Stécé győztes találatát a mérkőzés hajrájában
Filkor Benjámin (6) fejelte a Stécé győztes találatát a mérkőzés hajrájában
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

Egy góllal bizonyult jobbnak az SBTC a Diósgyőr II-nél

A fordulás után már a hazaiak akarata érvényesült, érezhető volt, hogy nagy szükségük van az újabb bajnoki egységekre. A találkozó végjátékában Boros kapufájánál és Ujhelyi lövésénél is közel állt a hazai gárda a vezetés megszerzéséhez, de ekkor még nem sikerült betalálniuk. Percekkel a helyzeteket követően, egy begyakorolt bedobáskombináció után Filkor Benjámin fejelt közelről a vendég kapuba, eldöntve ezzel a három bajnoki pont sorsát. 

Összességében megérdemelt hazai siker született, hiszen a diósgyőri csapat szinte egy komoly lehetőség nélkül játszotta végig a találkozót, a fegyelmezetten és hatalmas akarattal játszó salgótarjániak ellen. Ezek fényében joggal volt hallható a lefújás pillanataiban a „Szép volt fiúk!” bíztatás a szurkolóktól.

Az SBTC együttes egy héttel korábban a Cigánd otthonában lép pályára, amely ismét nem lesz könnyű mérkőzés a bennmaradásra törekvő fekete-fehéreknek, de ilyen hozzáállással ott is gyűjthetnek újabb bajnoki egységet.

NB III. osztály, Észak-Keleti csoport, 11. forduló:
SBTC – DVTK II. 1–0 (0–0)
Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 180 néző. Vezette: Németh G. (Vargha T., Mózsa Á.)
SBTC: Szalay – Farkas, Csuka, Kálmán, Nagy, Boros (Petrecsko, 89.), Mátyás (Klajban, 71.), Köböl, Filkor B. (Csutora, 89.), Filkor M. (Ujhelyi, 71.), Horváth (Héjjas, 89.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd. DVTK II.: Dojcsák – Varga, Kiss B, Kristóf (Ferencsik, 65.), Szakos, Fekete (Pajzs, 79.), Karnitski, Benkő, Kiss L. (Stavnichuk, 65.), Vincze (Sipos, 76.), Sáreczki (Furdetsyí, 65.). Vezetőedző: Vincze Richárd. Gl.: Filkor B. (86.). Sárga lap: Filkor M., Mátyás, Klajban, ill. Szakos.
Sebestyén Szilárd: – Helyzet nélkül tartottuk az ellenfelünket egy küzdelmes összecsapáson, míg mi az egyik lehetőségünket gólra váltottunk, így azt gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Ilyen hozzáállással utazunk Cigándra, ahol megpróbálunk újabb pontokat szerezni. Gratulálok a játékosaimnak, a diósgyőrieknek pedig további sok sikert kívánunk!

A mérkőzés hivatalos jegyzőkönyve és a tabella IDE KATTINTVA érhető el!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában