Tájfutás

2 órája

Csapatváltó küzdelmei zárták a bajnoki szezont a nógrádi tájfutók

A minap – tíz év után – ismét a Miskolc melletti Komlóstető térsége adott otthont az idei utolsó, az egyesületek számára kiírt országos csapatváltó bajnokságnak. A Dornyay SE és a BBKSE is indított nógrádi egységet a csapatváltó küzdelmeiben.

Nool.hu

A felnőtt ötfős csapatok mellett ezúttal további hat versenyszámban 3-4 fős egységek, az összéletkor alapján kialakított korosztályokban küzdhettek meg egymással a bajnoki címekért. Érdekesség, hogy tíz évvel az ehhez hasonló bajnokságon, akkor még hat kategóriában 115 csapat képviselői álltak rajthoz. Idén ez 87-re csökkent, miközben az országos bajnokság két korosztállyal bővült. A kísérő egyéni nyílt versenyen a rajthoz álltak száma a felére csökkent.

Babka Miklós és Erdélyi Gyula váltása
Babka Miklós és Erdélyi Gyula váltása
Forrás: Facebook

Vármegyénkből felnőtt csapat már nem volt az indulók között. Szenioroknál az elmúlt évben a Női150 kategóriában bajnoki címet nyert Salgótarjáni Dornyay SE mellett az egyesület egy férficsapatot indított, akik az F170 kategóriában álltak rajthoz. A balassagyarmatiak az F210, a nők pedig az N180 kategóriában vették fel a küzdelmet vetélytársaikkal szemben.

Nőknél nem sikerült a Dornyay-nak a korosztályos bajnoki cím megvédése, de az egyesület mindkettő csapata szakosztályi pontokkal térhetett haza Miskolcról.

Vármegyei eredmények.
F170 kategória (10 csapat): 6. Dornyay SE (Berecz Gábor 5., Szikszai Szabolcs 8., Erdélyi Gyula 6., Babka Miklós 7.) 201:21. F210 (12): 8. BBKSE (Tresó Gábor István 9., Kovács Zoltán 2., Kovács Péter 9., Kovács Gábor 11.) 186:24. N150 (8): 5. Dornyay SE (Décsey Emőke 5., Nagy Ákosné 3., Boros Anna 5.) 126:24. N180 (4): 4. BBKSE (Novotni Tiborné 4., Őzse Ágnes 3., Jakubecz Andrea 3.) 123:25.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában