Labdarúgás

2024.09.05. 14:37

Pintér Attila: Aki nem bírja a nyomást, felejtse el ezt a szakmát!

Pintér Attila éppen 20 éve nyert bajnokságot a Fradival. A salgótarjáni születésű futballedző, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya exkluzív interjút adott a Sportalnak, ahol a tőle megszokott nyíltsággal osztotta meg gondolatait saját pályafutásáról és a magyar futballról.

Nool.hu

„A múlttal nem nagyon szoktam foglalkozni, megmondom őszintén” – mondta Pintér Attila a Sportálnak annak kapcsán, hogy idén éppen két évtizede annak, hogy bajnokságot nyert a Fradival. Hozzátette: „Nem vagyok nosztalgiázó típus, de olykor azért jó visszagondolni arra, mi van mögöttem. Azaz mögöttünk, hiszen a játékosok, a vezetők, továbbá az összes klubalkalmazott nélkül semmire nem mentem volna. Akikkel sikeresek voltunk, mindig hittek abban, amit képviselek, hittek a munkában és abban, hogy ha becsülettel dolgozik az ember, annak előbb vagy utóbb meglesz az eredménye.”

Pintér Attila, labdarúgás, futball, edző
Pintér Attila a magyar labdarúgás legendás alakja
Forrás: MTI

Pintér Attila: a foci nem kávéautomata

A nógrádi származású futballedző a Ferencvároson kívül pályafutása soproni, győri és mezőkövesdi állomásairól, sikereiről is beszélt az interjúban; a fociba fektetett pénz és az elvégzett kemény munka kapcsolatáról pedig azt mondta: „a futball nem olyan, mint a kávéautomata, hogy bedobsz kétszáz forintot, és azonnal kijön a kávé”.

Az interjút olvasva a hazai futballszeretők ismét megbizonyosodhattak arról, hogy Pintér Attila elképesztő rajongással, hévvel, már-már megszállottsággal végzi az edzői munkáját, legyen szó bármilyen csapatról is. Kiderült, hogy otthonában van egy saját elemzői szobája, ahol a mérkőzések után azonnal, még a friss élmények hatása alatt visszanézi csapata mérkőzéseit. Szerinte ugyanis – bár ezzel a családjától vesz el időt – a lefújással nem ér véget a meccs. Pintér úgy fogalmazott: „Aki nem bírja a terhet és a nyomást, felejtse el ezt a szakmát!”

Lehetnek haragosai a szakmában?

Az interjúban arról is kérdezték a pálya szélén sokszor túlzottan is szókimondó, játékosaival néha feltűnően kemény Pintér Attilát, hogy vannak-e haragosai a futballvilágban. Az edző azt mondta: „Életemben nem akartam egy futballistának sem rosszat. Soha nem cseréltem dühből, soha nem beszéltem indulatból, ha felemeltem a hangom, azért volt, mert el akartam érni, hogy az illető figyeljen oda arra, hogy ez vagy az nem fér bele. Mindig is annak a híve voltam, hogy annak kell megadni a lehetőséget, aki mindent elkövet azért, hogy a csapat eredményes legyen.”

A Vasasnál folytathatja

Pintér Attila az első számú jelölt a labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas kispadjára – értesült a Nemzeti Sport szerdán. A lap úgy tudja, hogy az angyalföldiek sportigazgatója, Nagy Miklós már találkozott is a trénerrel.

A kemény edzői szív is ellágyul olykor... Egy korábbi, megható interjú Pintér Attilától:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában