Tájfutás

2 órája

Finnországban térdfájással versenyzett Mag Viktória

A héten egy ötfős magyar válogatott, közte egyetlen nő, a Salgótarjáni Dornyay SE válogatott tájfutója, Mag Viktória utazott ki a finnországi Kuopio városába, hogy részt vegyen az idei Világ kupa sorozat negyedik, záró fordulója küzdelmében.

Nool.hu

A Világ kupa finnországi rendezvényén ezúttal hosszú és középtávon, valamint csapatváltó versenyen mérettethetik meg magukat a világ legjobb tájékozódási futói. Jövőre ez a város ad majd otthont a felnőtt tájékozódási futó világbajnokságnak. Az esemény szervezőihez a záróviadalra négy kontinens 32 országából 165 férfi és 129 női versenyzőjének a nevezése érkezett meg.

A futam előtti napon tartott edzésen apró balszerencse érte Mag Viktóriát, aki ráesett a térdére. Megröntgenezték a lábát, de végül elvállalta, hogy indul a hosszú távú futamon.

A hosszútáv küzdelmében nőknél és férfiaknál is teljes északi siker született. Az első húsz helyezés közé csak mutatóba került be néhány más európai nemzetet képviselő versenyző. A magyar férfiak közül Nagy Péter, illetve Gerber Csaba a 94-95. helyen végzett, míg a nőknél Mag Viktória a 68. helyezést érte el.

A folytatásban következik a középtáv küzdelme, majd vasárnap a csapatváltóval zárul az idei Világ kupa versenysorozata.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában