Tájfutás

2 órája

Finnországban is sok tapasztalatot gyűjtött Mag Viktória

Finnországban, a jövő évi felnőtt tájfutó világbajnokság helyszínének közelében, Kuopio városa mellett egyéniben a középtáv küzdelmével zárult az idei Világ kupa versenysorozata.

Nool.hu

A középtávú megmérettetés a szokottól egyszerűbb pályát kínált a versenyzők számára, de a skandináv terep teljes mértékben az északi nemzetek képviselőinek kedvezett, itt a hosszútávnál is komolyabb fölényt szereztek a skandináv tájfutók. Rajtuk kívül az első 15 helyezett közé, nőknél és férfiaknál is csak elvétve került be más nemzet versenyzője.

Nőknél hazánkat a zárófutamon egyedüliként Mag Viktória (Salgótarjáni Dornyay SE) képviselte, aki az első ellenőrzőpontnál ezúttal komoly hibát vétett, viszont ezt követően alaposan feljavult, egyre jobb részidőket teljesített. A táv elején begyűjtött jelentős időhátrányából, amely ekkor még a 114. helyezést jelentette számára, a táv további részében igencsak feljavult, sorra-rendre javított pillanatnyi szakaszhelyezésén. Mag Viktória végül 52 vetélytársát megelőzve, a 62. helyen érkezett célba.

Nőknél az idei év versenysorozatának összesített pontversenyét 221 induló közül a 26 éves svájci Simona Aebersold nyerte meg. A Dornyay tájfutója, Mag Viktória 11 ponttal a Világ kupa 79. helyén zárt.

A Világ kupa középtávú futam végeredménye: Táv:4,5 km (118 ind) 1. Tove Alexandersson svéd 28:31 perc … 62. Mag Viktória 39:49.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában