Kerékpár

2024.08.14. 09:00

Rövidebb táv vár a hagyományos ceredi kerékpáros verseny indulóira

Szeptember 22-én, vasárnap rendezik a Cered-Rónafalu kerékpáros hegyi időfutamot.

Nool.hu

A Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület szervezésében ismét megrendezik a népszerű hegyi időfutam kerékpáros versenyt. A kiírásból kiderül, hogy a verseny időpontjában várhatóan útlezárás lesz egy útjavítási munkálat miatt Cered fölött 1,5 kilométerrel. Amennyiben ez a – jelenleg még nem zajló – kivitelezés valóban folyamatban lesz a verseny időpontjában, a rajt helyszíne a lezárási pont közvetlen közelébe kerül, a táv így ennyivel rövidül.

Komoly kihívás teljesíteni a távot
Forrás: 3100.hu

A Cered – Rónabánya – Rónafalu közötti 9,3 kilométeres táv 276 méternyi szintkülönbséget tartogat, lezárás esetén 7,8 kilométerre és 189 méterre csökken. Az első bringás 12 órakor indul, utána percenként indulnak az egyéni kerékpárosok. Mountain bike és országúti kerékpár kategória is lesz, és természetesen külön díjazzák a férfi és a női dobogósokat. 

A kiírásban kiemelik, hogy a verseny idejére nem zárják le a forgalmat a pályán, így a KRESZ szabályainak betartása, különösen a jobbra tartás kötelező. Az eredményhirdetést várhatóan 14 óra magasságában Rónafalun, a művelődési háznál rendezik, ahol minden résztvevőt vendégül látnak majd egy ebédre is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában