Díjugratás

2024.08.17. 08:48

Kakuk József nevét veszi fel az augusztus 20-i díjugrató viadal

Egy év szünet után augusztus 20-án, kedden ismét díjugrató versenyt rendeznek Somoskőújfaluban, a Kakuk Lovasudvarban.

Nool.hu

A Szent István-napi Platthy József nemzetközi díjugrató verseny évről évre népszerűsíti a lovassportot. Az eddigi 18 rendezvény után, idén először Kakuk József emlékverseny néven szerepel a programban.

Kakuk József idén februárban hunyt el
Kakuk József idén februárban hunyt el
Forrás: Nool.hu

A Nógrád vármegyei lovasélet egyik legmeghatározóbb személyisége, Kakuk József, a közismert Patyo, a verseny ötletgazdája, versenyigazgatója idén februárban hunyt el. Ápolta a vármegyében született olimpiai bronzérmes Platthy József emlékét, akiről lovas stadiont nevezett el 2006-ban és emlékművet is állíttatott a tiszteletére. Somoskőújfaluban ő alapította a Kakuk Lovasudvart, amelynek lelke és motorja volt, lószeretetét messze földön ismerték.

Két évvel ezelőtt összesen 101 startot számláltak, és a legkisebbtől, 60–65 centimétertől egészen 120 centiméter magasságig mérték össze tudásukat a versenyzők. A nógrádi egyesületeket akkor a Kakuk Lovasudvar SE, a Téba SE és a Szerencsepatkó LSE is képviselte.

Az idei versenyen a 70-75 centis magasságtól egészen a 120 centiig állítanak akadályokat a lovasoknak. A 700 ezer forint összdíjazású verseny 10 órakor kezdődik majd, a belépés ingyenes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában