Tájfutás

2024.08.15. 10:07

Így készülnek a salgótarjáni tájfutók a hétvégi Európa-bajnokságra (videók)

A Salgótarjáni Dornyay SE-t három válogatott is képviseli a hétvégi, hazai rendezésű kontinenstornán.

Nool.hu

A Magyar Tájfutó Szövetség közösségi oldalán szólították meg a válogatott kerettagokat, köztük a három salgótarjánit is. Ahogy fogalmaztak, Mag Viktória a női csapat egyik kulcsembere, kétszeres junior világbajnok, Világkupa 10. helyezett, a sprint vb egyéni és csapatversenyében is fantasztikusan futott, és imádja az erdőt. 

A Mag-ikrek a skóciai vb után az Eb-n is együtt szerepelnek. A bejegyzés szerint a sors most ad vissza nekik abból, hogy a koronavírus-járvány elcsúsztatta a 2020-as ifjúsági Eb-t, így akkor ők nem tudtak hazai pályán együtt futni. Viki után Fruzsi is bekerült a magyar válogatottba és futhat a Vértesben. 

A harmadik Dornyay-s, Gösswein Csaba a magyar csapat legtapasztaltabb tagja. Már 2005-ben ő volt az év tájfutója, azóta éri el sikereit. Spanyolországban 2009-ben mások mellett az aktuális világbajnok Daniel Hubmannt megelőzve nyert WRE futamot. A bejegyzés szerint egy igazi harcos, aki legutóbb, a váltó bajnokságon sérülten is végigfutotta a távot, és hozta be negyedik helyre csapatát. 2022-ben egyedül képviselte hazánkat az Eb-n, most a népes küldöttség legrutinosabb tagja.

A program

  • Augusztus 16., 9:00 - 12:30 középtáv selejtező, Csákberény
  • Augusztus 17., 13:30 - 18:00 középtáv döntő, Csókakő
  • Augusztus 18., 9:45 - 18:00 hosszútáv döntő, Csókakő
  • Augusztus 20., 14:00 - 18:00 váltóversenyek döntő, Várgesztes

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában