Tájfutás

2024.08.08. 08:40

Három salgótarjáni tájfutó is bekerült a felnőtt Eb keretébe

Az elmúlt év őszétől Salgótarjánból felsőfokú tanulmányaik miatt Budapestre, illetve Egerbe került válogatott kerettag Mag ikrek felkészítésébe Sramkó Tibor nevelőedző mellett a Salgótarjáni Dornyay SE már szenior korba lépett, fővárosban élő elsőosztályú élversenyzője, Gösswein Csaba jelentős napi szintű edzésmunkájával bővült ki.

Nool.hu

Jövőben a szintén Salgótarjánból a fővárosba került Fehérvári Dániel, a hazai felnőtt tájékozódási futók szövetségi kapitánya, valamint annak kis csapata is sokat segít a tarjáni tájfutó ikreknek, hogy a már megszerzett hazai egyéni és csapatsikerek mellett egyre magasabb szintet képviselve a világversenyeken is letegyék a névjegyüket. 

Három salgótarjáni tájfutó is bekerült a felnőtt Eb keretébe
Négy nógrádi is ott lesz a hazai lebonyolítású Eb-n
Forrás: MTFSZ

Az elmúlt évben ennek már meg is lett az eredménye, hiszen a romániai junior világbajnokságról Mag Viktória csapat aranyéremmel tért haza, de a csehországi Világ kupán elért tizedik helyezése nemzetközi szinten is elismerésre méltó. Skóciában a közelmúltban megrendezett sprinttávú világbajnokságon Viki kiemelkedő 12. helyezése mellett Fruzsina is dicséretesen helyt állt.

A nemzetközi siker a tarjáni ikrek életében augusztus 16-20. között a hazai lebonyolítású felnőtt Európa-bajnokságon (Vértes hegység) tovább folytatódhat, hisz hétfőn a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség elnökségi ülésén, Fehérvári Dániel előterjesztése alapján a Mag-ikrek, illetve Gösswein Csaba rajthoz állását is jóváhagyta.

A magyar Eb-csapatba kerülést eldöntő utolsó, szárligeti válogató versenysorozatot követően érdeklődésünkre Sramkó Tibor elmondta, hogy Mag Viki már az első, középtávú válogatón bekerült a magyar csapatba, mivel a legjobb hazai versenyzőtől mindössze 50 másodperccel lemaradva a második helyen végzett. Mag Fruzsina is jól versenyzett, megközelítőleg négy perccel a győztes mögött, a hatodik helyen ért célba, ami ekkor neki még nem jelentett Eb-csapattagságot. A férfiaknál Gösswein Csaba ebben a versenyszámban a 12. helyezést tudta megszerezni az igen erős mezőnyben.

Ezt követően a hosszútávú válogatón brutális pályák fogadták a nemzetközi mezőny tájfutóit. A nők 10,8 km (480 m szint), a férfiak 13,8 km (680 m) hosszú pályákat kellett teljesíteniük a 36 fokos hőségben. Ez Vikinek a harmadik helyen sikerült, a hazai legjobb mögött öt perccel, Fruzsi pedig a nagyszerű ötödik helyen végzett, ami már biztos Eb-csapatba kerülést ért. A záró középtávú versenyen Gösswein Csaba is kitűnően futott, a nagyon szoros versenyben elért második helyezése már neki is meghívót ért az Eb-re. Ezen a távon a Mag-ikrek is igen jól teljesítettek, Viki a harmadik, Fruzsi a negyedik legjobb idővel ért célba a nők között.

Hétfőn a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség elnökségi ülésén jóváhagyta Fehérvári Dániel szövetségi kapitány Eb-keretét, így három Dornyay-s versenyzői is ott lesz az indulók között. A felnőtt tájékozódási futó Eb augusztus 16-án Csákberényben, a középtávú verseny futamával veszi kezdetét.

A magyar keret. Nők: Becze Rita, Czakó Boglárka, Gárdonyi Csilla, Koren Anikó, Mag Fruzsina, Mag Viktória, Máramarosi Rita, Sárközy Zsófia. Férfiak: Bakó Áron, Baumholczer Máté, Bujdosó Zoltán, Csoboth Márton, Demeter Ambrus, Divin Péter, Gerber Csaba, Gönczi Péter, Gösswein Csaba, Jónás Ferenc, Ormay Mihály, Nagy Péter, Szalay Levente.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában