Tájfutás

2024.07.09. 21:00

Két nógrádi aranyérem született Romániában

A napokban a magyar határhoz közeli termálfürdőjéről elhíresült Sannicolau de munte – Hegyközszentmiklós – térségében Portugália, Románia, Svédország és Magyarország másfélszáz versenyzője vett részt a már XIV. alkalommal lebonyolított Bihari Tájfutó Fesztiválon.

Nool.hu

A háromnapos, három különböző versenyforma sportági esemény indulói között volt a Hungary Orienteering/Salgótarjáni Dornyay szenior versenyzője Paskuj Mátyásné Erzsébet, illetve vendégsportolóként a CS.O. Madaras/HUFEZE-Pásztó színeit képviselő Zentai József is.
Pénteken éjszaka a termálfürdő melletti erdőben egy abszolút értékelésű, négykategóriás egyéni verseny vette kezdetét a Bihar Tájfutó Fesztivál. Ebben a küzdelemben a nógrádiak nem vettek részt.

Másnap az innen 20 km-re lévő Cubulcut (Köbölkút) térségében került sor a sportági fesztivál fő eseményére a korosztályos egyéni viadalra.
A részvevőnek a kánikulai hőség mellett ezúttal a versenyterepen kijelölt pályákon, bozótfoltokkal és a magas aljnövényzettel is meg kellett küzdeniük.
Célba érkezéskor kiderült, több életkori kategóriában nagy időkülönbségek döntöttek a végső helyezések sorsáról.
Vasárnap egy csapatversennyel zárult a sportági esemény. A két nógrádi szeniorfutó jól szerepelt, hisz a fesztivál fő versenyén korosztályukban mindketten az első helyen végeztek, miközben a 2 fős vegyes csapatokban helyet kapva, kisorsolt versenyzőtársuktól jobb egyéni teljesítményt elérve járultak hozzá csapatuk helyezéséhez.

Versenyeredmények
Korosztályos egyéni verseny, Cubulcut térsége
W35 kategória: 1. Paskuj Mátyásné Erzsébet Hungary Orienteering/Salgótarjáni Dornyay 47:02 perc, 2. Balinfi Daniela Orientare Satu Mare 73:10, 3. Torda Judit Denevér SE Nyíregyháza 87:34
M70 kategória. 1. Zentai József CS.Orientare Madaras/HUFEZE-Pásztó 55:34, 2. Lévai Kálmán Karcag SE 65:12, 3. Szántó István CS. Orienter Tirgu Mares 81:08
Csapatverseny Sacueni (Székelyhíd) környéke
Csapatverseny: egyéni B hosszú táv 7. Paskuj Mátyásné Erzsébet 43:11
C hosszú táv: 5. Zentai József 45:58
2 fős csapatverseny: B kategória 1. Ady Líceum Oradea 66:25. 19. CS.O. Madaras-Hungary Orienteering vegyes (Atanasiu Ovidiu-Paskuj Mátyásné Erzsébet) 118:56
C kategória: 1. Cluj-Kalocsa vegyes 65:53 8. Silva Orientare Zalau-CS.O. Madaras vegyes (Ioan Tatu-Zentai József)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában