Labdarúgás

2024.07.17. 10:00

Mérlegen a bajnok Karancslapujtő együttese

A vármegyei I osztály 2023/24-es bajnoki szezon aranyérmesének vezetőedzőjét kérdeztük a csapatának teljesítményéről.

Langa Attila

Szabó Gábor az aranyérmes Silver Tüzép Karancslapujtő vezetőedzője nyáron távozott a klubtól és jövőre a Pásztó SK kispadján ül majd, így az új gárdával kapcsolatban is elmondta gondolatait.
– Mennyire elégedett a szezonban mutatott játékukkal, valamint ezek fényében értékelné a csapat teljesítményét?
– Elégedett vagyok, mivel elértük a titkon remélt célt és megnyertük a bajnokságot, ahol az utóbbi évekhez képest több csapat is nyerni szeretett volna. Az előző szezonban harmadikok lettünk és kupagyőztesek, most ismét főtáblán van a csapat és bajnok is lett. Folyamatosan fejlődtünk és magabiztosan fociztunk a szezon nagy részében. Tavasszal már hullámzóbb volt a teljesítmény, mert létszámban nem voltunk meg, de ez mutatta meg igazán a csapat erejét, hogy amikor kellett, akkor tudtunk nyerni, míg a bajnokság végén rájátszást is játszanunk kellett három riválisunkkal. Összességében háromszor kaptunk ki a szezonban, abból egyszer az utolsó mérkőzésen, ami tét nélküli volt.
– Kik segítették a gárda munkáját a szezonban?
– Romhányi Tamással közösen közel két évvel ezelőtt kezdtük el a csapat építését és ő végig nagy energiákat mozgósított, hogy a Karancslapujtő így szerepeljen, sokat tett ezért a pályán és azon kívül is. Tóth Szilárd olyan vezető, akivel lehet dolgozni és sikerekről álmodni. Olyan ember, aki hisz abban, amit csinál és hisz a munkatársaiban, amely a labdarúgásban nélkülözhetetlen és sajnos ritka. De természetesen kell egy olyan csapat, akik sikerre éhesek, valamint fejlődni és nyerni akarnak.

Szabó Gábor munkáját Romhányi Tamás (balra) is nagyban segítette
Szabó Gábor munkáját Romhányi Tamás (balra) is segítette
Forrás: facebook/Karancslapujtő KSE


– A nyáron úgy döntött, a Pásztó csapatánál folytatja a munkát. Mi szólt a váltás mellett?
– Lapujtőn már mindent elértünk, amit lehetett és szerettem volna új motivációt. Amikor hívtak Pásztóról éreztem, hogy Isten így akarja. Már kétszer majdnem a Pásztó edzője lettem, de akkor valami mindig közbeszólt. Az elnök úrral akkor azt mondtuk, hogy fogunk még együtt dolgozni az biztos. Nagyon sok van ebben a csapatban. Most, hogy már harmadik hete készülünk közösen és látom a csapat akaratát és tudását, nagyon örülök, hogy itt lehetek közöttük.
– Milyen célkitűzéssel vágnak majd neki a pontvadászatnak?
– Ez itt egy baráti társaság, ami nagyon sokat számít a pályán. Sikerült olyan játékosokat igazolni, akik beleillenek ebbe a közegbe emberileg és a tudásuk által is. Szeretnénk a legjobb négy csapat között lenni a bajnokság végén.
A számok tükrében

1.         KARANCSLAPUJTŐ    28    22    3    3    92-34    69

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában