Teke

2024.06.24. 11:03

Nemzetközi tornán gurítottak Somoskőújfaluban

Újra a tekebábuk és golyók dübörgésétől volt hangos a somoskőújfalui tekepálya. A nemzetközi tornán a kazincbarcikaiak remekeltek.

Nool.hu

Számos csapat szerepelt a tornán

Forrás: Beküldött fotó

Idén rendezte meg a Somosi TK csapata a Centenáriumi kupát. A főszervező Princz Sándor elmondása szerint azért adták ezt a nevet ennek a versenynek, mivel a falu száz éve tért haza, és a tekéző pedig 50 éves lett. A szervező elmondása szerint a kétnaposra tervezett verseny végül három napos lett, mivel sok csapat jelentkezett, így a somosi csapatok a „nulladik napon” legurítottak egymás között.

A nemzetközi torna díjazottjai
A nemzetközi torna díjazottjai
Forrás: Beküldött fotó

A tornán négyfős csapatok játszottak, fejenként száz gurítással, ami 50 teli és 50 tarolást jelent. A megnyitón Princz Sándor mellett Murányi Bálint alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően Szarvas Balázs, a Magyar Tekeszövetség titkára mondott beszédet és kiemelte a két legfiatalabb somosi tekézőt a példaképes munkájukért és emléklapokat adott át a szövetség nevében Princz Sándornak és Balogh Balázsnak.

A résztvevők elmondása szerint mindkét nap nagyon jól érezték magukat és jövőre is szeretnének Somoson tekézni. A torna zárásán Tábori Anita polgármester és Orosz István, a verseny-, és a játékvezetői bizottság elnöke mondott beszédet.

A szervezők a csapatok és egyéni teljesítményeket is díjazták. A házigazdák csapatai (Somos „A”, Somos „B”, Somos Gyök) mellett a mezőnyben a Rimaszombat, a Bátonyterenye, a Sajóbábony, a BKV Előre SC, az Ihász, a Pápa, a Nádújfalu, a Fülek, Kazincbarcika két csapata és a Vilati Eger szerepelt. A nemzetközi tornát a Kazincbarcika egyes számú csapata nyerte meg, 1818 fával, megelőzve a BKV Előre SC-t (1746 fa) és a Rimaszombatot (1729 fa).

Az egyéni küzdelmekben Telek Tamás (Nádújfalu) diadalmaskodott 489 fával. A további dobogós helyeket a kazincbarcikaiak foglalták le Ander Tamás (481 fa), és Csinyi Gábor (468 fa) sorrendben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában