Atlétika

2024.06.26. 13:55

Értékes pontokkal segítették a válogatottat a nógrádi atléták

A csehországi Brnóban szerepeltek válogatott viadalon az U20-as atléták, köztük két nógrádival. A magyarok mellett a házigazda csehek, a lengyelek, a horvátok és a szlovákok ígéretei mérették meg magukat a korosztályos seregszemlén, amelyen a nógrádi versenyzők értékes pontokkal segítették a válogatottat.

Bakos László

A balassagyarmati Vitalitás SE kalapácsvetőjének, Imre Rolandnak nem volt idegen a helyzet, már többször is magára húzhatta a címeres mezt.

Értékes pontok
Értékes pontokkal segítették a válogatottat, Imre Roland (balra) és Puskás Bálint a címeres mezben
Forrás: Beküldött fotó

– A hétvégén nagyon jól éreztem magam, a verseny előtti napon jól sikerült az átmozgatás, nagyon tetszett a pálya elhelyezkedése és kinézete is. Az átmozgatást követően megtekintettem a dobókört, ami nekem „tapadós” volt. A verseny napján kipihenten ébredtem, és örültem, hogy esett az eső, mivel tudtam, hogy a tapadós körnek jót fog tenni. A bemelegítésem is nagyon jól sikerült, az eső a verseny kezdetére alább is hagyott. A verseny számomra vegyes érzelmeket hozott, mivel nagyon örültem, hogy tudtam a saját teljesítményemre, technikámra figyelni és stabilan kezdeni a versenyt. Az utolsó dobást nagyon bánom, hogy a kalapács elkapta a háló szélét és sajnos érvénytelen lett. Összességében a verseny nagyon jó volt, bár még a teljesített méterrel nem vagyok teljesen kibékülve – értékelt Fábián Gábor tanítványa, aki végül 70,68 méterrel a második helyen végzett Csehországban.

A kiváló kalapácsvető a hétvégi felnőtt országos bajnokságon is dobókörbe lép majd, ahol az egyéni csúcsát szeretné megdönteni. Mindezt a szóbeli érettségi után kell majd abszolválnia. Júliusban a korosztályos bajnokság előtt kéthetes edzőtáborba látogat Tatára, a szombathelyi Dobó SE versenyzőivel, köztük az olimpiára készülő Halász Bencével. Utána pedig készül az U20-as világbajnokságra.

A másik nógrádi induló, a Salgótarjáni Atlétikai Club magasugrója, Puskás Bálint volt, aki először szerepelt a válogatottban.

– Leginkább fejben készültem a viadalra, mert mostanában elmaradtam egyéni csúcsomtól, a 190 centitől, hiszen új technikákat és nekifutást is vezettünk be. Örültem, hogy ezek ellenére 188 centiig jutottam. Főleg a bemelegítést követően, ahol nem sok mindent értettem meg a cseh versenybírók utasításaiból, ezért vittem szinte minden magasságot harmadikra. Mondo borításon sem ugrottam még, így sok újdonsággal találkoztam, de nagyon jól éreztem magam – mesélte a hetedik helyen záró ugró, akit Pálfalvai Zoltán és Gibicsár István készített fel. 

A magyar atléták összesen 27 dobogós helyezést érdemeltek ki, és tíz első helyet szereztek. A versenynap végén a magyar csapat összesítésben, valamint a fiúk és a lányok különversenyében is a harmadik helyen zárt.

– Az esővel kezdődő válogatott viadalon végül remek versenyeket láttunk, amelyeken összességében nagyon jó eredményeket értek el a magyar fiatalok. Ezt a pályát többen már ismerték a csapatból, de most még jó néhányan megszerethették. A futó- és az ügyességi számokban is születtek szép teljesítmények – értékelt Scherer Tamás, a Magyar Atlétikai Szövetség utánpótlás-referense.

A nógrádi eredmények. Férfiak. Magasugrás: 7. Puskás Bálint 1,88 méter. Kalapácsvetés: 2. Imre Roland 70,68 méter.

A közvetítésben 1 óra 12 perctől kezdődően láthatjuk Roland egyik kísérletét, 4 óra 57 perckor pedig kezdődik a magasugrás bemutatása:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában