Labdarúgás

2024.06.26. 14:24

A héten eldől, hogy melyik bajnokságban indulhat az SBTC

Még mindig van esélye a Salgótarjáni BTC együttesének az NB III.-as tagságának megőrzésére.

Nool.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a Salgótarjáni BTC a kiesést jelentő 14. helyen végzett az NB III. osztály, Észak-keleti csoportjának pontvadászatában. A nógrádi csapat búcsúzása hajszálon múlott, így bizakodhattak a feltöltési rendszer adta bennmaradásban, amelyhez hétről hétre egyre közelebb is kerültek a fekete-fehérek, de az utolsó pillanatban egy váratlan esemény által ismét eltávolodtak a lehetőségtől.
Szombathelyen több csapat is van, amely szeretne indulni a harmadik vonalban, de csupán egy teheti ezt meg hivatalosan. A szabályok adta kiskapukat kihasználva az Illés Akadémia csapata próbál jogot szerezni magának egy korábban visszalépést jelző csapat által, amely egy részéhez az MLSZ által is kell jóváhagyás.
Ebben az ügyben a héten végleges döntés születik, hiszen az MLSZ jóváhagyása is szükséges – nevezzük közös csapatindításhoz–, amely kicsit bicskanyitogató lehet sokak számára, hiszen a két gárda székhelye között több mint négyszáz kilométer távolság van. Amennyiben a közös csapatkovácsolás meghiúsul, akkor a Stécé csapata lehet a soron következő, akit felkérnek az harmadosztályú tagságra.
A részleteket a végleges határozatokat követően közöljük olvasóinkkal, amikor mérlegre tesszük az SBTC befejezett szezonját is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában