Vakáció

2024.06.29. 11:41

Horgásztábort szervezett az egyesület, harminc diák pecázott Mátraszelén

Görbültek a botok az idei horgásztáborban, harminc gyerek töltötte tartalmasan a hetet a mátraszelei víztározó partján.

Gulyás Edina

Horgásztábort szervezett az egyesület. Harminc diák vett részt a táborozáson

Fotó: Facebook

A korábbi évek hagyományait követve idén is horgásztábort szervezett az Acélgyári Szabadidő Sporthorgász Egyesület. A szünidő első hetében zajló, egy hetes program tartalmas időtöltést tartogatott a környező iskolák diákjainak. 

Horgásztábort szerveztek
Horgásztábort szervezett az egyesület. Harminc diák vett részt a táborozáson
Fotó: Facebook

– Harminc gyerek vett részt a táborban. A dorogházai Móra Ferenc Általános Iskolából tizenhatan, a környező települések intézményeiből tizennégyen jelentkeztek. Továbbá négy középiskolás segítette a munkánkat, a kötelező ötven órás közösségi szolgálat keretében – tájékoztatta portálunkat Kapás Imre, a szervező egyesület elnöke, a dorogházai iskola óraadó tanára. 

Mint mondta, Dorogházán horgász szakkör működik a tanévben, azonban nem csak az oda járó tanulók, hanem minden horgászat iránt érdeklődő részt vehetett a táborban. A diákok a hét folyamán nem csak a pecabotot fogták, volt honvédelmi bemutató, amelynek során paintballozhattak a táborozók, de a tűzoltók és a rendőrök is tartottak programot. Az utolsó napon pedig a hagyományoknak megfelelően versenyt rendeztek, a legeredményesebb horgászoknak dr. Dérer István, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnökhelyettese, egyben a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület elnöke adta át a díjakat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában