Tájékozódási futás

2023.09.12. 13:52

A dobogón ünnepelhettek a salgótarjáni Mag-ikrek

Esztergomban rendezték meg a Sprint Liga 2023. évi fináléját.

Nool.hu

Mag Fruzsina a dobogó harmadik fokára állhatott fel Esztergomban

Forrás: Beküldött fotó

Május végén Lillafüreden volt az idei országos Sprint Liga futam első versenye, amelynek küzdelméből 12 férfi, illetve 12 női versenyző jutott be a megmérettetés szeptemberi, döntő fordulójába. A hazai versenytárban kiemelt jelentőségű sportági rendezvénynek ezúttal Esztergom belvárosa adott otthont. Az elmúlt hétvégén lebonyolított egyenes kieséses rendszerű döntővel párhuzamban a szervező kiskunmajsai Homokbucka Tájfutó Egyesület Paskuj Mátyás vezetésével, SUZUKI-Esztergom kupa néven több mint ötszáz különböző korosztályt képviselt versenyző számára egy háromfutamos országos ranglistaversenyt is lebonyolított.

A sportági esemény védnöke az Atsumi Masato MAGYAR SUZUKI ZRT. vezérigazgatója, valamint Steindl Balázs Esztergom város alpolgármestere volt. Szombaton az első futamot rekkenő hőségben az esztergomi Kossuth híd melletti Prímás-szigeti játszótér környékén bonyolították le. Az A-B-C-D középdöntő futamba korábbi teljesítményük alapján hat-hat férfi és női versenyzőt, köztük a Salgótarjáni Dornyay két kiválóságát, Mag Viktóriát (D csoport) és ikertestvérét Mag Fruzsinát (C csoport) sorsolták be. 

Sramkó Tibor tanítványainak nem okozott különösebb gondot a versenypálya teljesítése, hiszen a középdöntőből mindketten csoportelsőként jutottak az elődöntőbe. Ott mindketten az F csoportban állhattak rajthoz. A Dornyay tájfutói itt sem találtak legyőzőre, így Viktória az első, Fruzsina pedig a második helyen került be a 2023. évi Sprint Liga 6 fős nagydöntőjébe.

Vasárnap kora délután, hasonlóan az előző napi hőség mellett, a Béke tér környékén kijelölt versenypályákon a döntőben már komolyabb szintkülönbség leküzdése várt hazánk legjobb rövidtávú tájfutóira. Mag Viktória megismételve az elmúlt évi Sprint Liga döntős szereplését a remek második helyen, ikertestvére Mag Fruzsina pedig a tavalyi hetedik pozícióját alaposan megjavítva, eredményhirdetéskor már a dobogó harmadik fokára léphetett fel.

2023. évi Sprint Liga-döntő. Esztergom:
Nők: táv: 1,9 km, 75 m szintkülönbség, 12 elektronikus ellenőrzőpont:

1. Máramarosi Rita, Veszprémi Honvéd SE, 7:47 perc.
2. Mag Viktória, Salgótarjáni Dornyay SE, 7:56.
3. Mag Fruzsina, Salgótarjáni Dornyay SE, 8:31.
4. Koren Anikó, Tabáni Spartacus SKE, 9:01.
5. Gerzsényi Bodza, MOM Hegyvidéki SE, 9:21.
6. Rajmon Imola, Tabáni Spartacus SKE, 9:24.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában