Atlétika

2023.06.24. 09:43

Ismét válogatott szerelést húz a gyarmati dobó

Imre Roland (Vitalitás SE) a hétvégén Besztercebányán lép dobókörbe.

B.L.

Imre Roland két megyecsúcsot is dobott a veszprémi ketrecben

A balassagyarmati dobók a minap részt vettek a 64. Balaton-bajnokságon, Veszprémből nagyon szép eredményekkel tértek haza.

Fábián Gábor tanítványainak először a saját korosztályukban kellett teljesíteni, azaz a 6 kilós kalapácsot minél messzebbre repíteni. Ez mindkét fiúnak nagyszerűen sikerült, 1 méterrel megjavították egyéni csúcsukat, sőt, Imre Roland megdöntötte saját megyecsúcsát, amit még a téli bajnokságon állított fel. Ezzel az eredménnyel ezüstérmes lett, illetve kivívta az indulási jogot a hétvégén megrendezésre kerülő U20-as válogatott viadalra. Az új megyecsúcs immáron 73,79 méter.

Rögtön a versenyszám befejezése után már kezdődött is a felnőtt verseny, itt a kalapács már 7,26 kilót nyomott. Csernyik Benjámin hatalmas egyéni csúccsal szerezte meg az előkelő tizedik helyet, Imre Roland pedig erős versenyzőket maga mögé utasítva ötödik lett, szintén egyéni csúccsal, ami új megyecsúcsot is jelent (62,33 méter). 

A Balaton-bajnokság válogató is volt egyben, ahol három dobó között dőlt el, hogy ki kapja meg az indulási jogot a hétvégén megrendezésre kerülő U20-as válogatott viadalára. A veszprémi Csekő Miklós mellett Roland kerül ki nyertesként, így ő utazhat a szlovák Besztercebányára a válogatott csapattal - ahol összemérhetik eredményeiket a cseh, lengyel és szlovák társaikkal. 

Eredmények. 
U20 férfi kalapácsvetés (6 kg): 2. Imre Roland 73,79 m ... 9. Csernyik Benjámin 42,38 m.
Abszolút férfi kalapácsvetés (7,26 kg): 5. Imre Roland 62,33 m ... 10. Csernyik Benjámin 35,40 m.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában