2024.10.15. 09:26
Mit főzzek ma?
Kezdd velünk a napot, fedezz fel új ízeket, és tegyük együtt változatossá az étkezéseidet.
Napi recept ajánlónkban minden nap új ötletekkel segítünk színesíteni az étkezéseidet. Legyen szó egy gyors hétköznapi vacsoráról, egy különleges fogásról ünnepi alkalmakra, vagy csak egy új inspirációról a konyhában, nálunk minden nap találsz valami ínycsiklandó ajánlatot! Ne feledd, minden ételhez hozzávaló egy csipetnyi szeretet! További receptek a mindmegette.hu oldalon.
Mai receptünk:
Palócleves
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg zöldbab
2 db burgonya
1 csokor petrezselyem
kapor
3 ek. olaj
1 tk. pirospaprika
só
bors
1 mokkáskanál kömény
1 db babérlevél
2 dl tejföl
1 ek. liszt
Elkészítés:
A sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra felaprítjuk és megmossuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A petrezselymet és a kaprot megmossuk és felaprítjuk.
Az olajat fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a kockára vágott húst, és egy rövid ideig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük kb. 1 dl liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük 20 perc alatt. Ha kell, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát és a zöldbabot, majd felengedjük 1 l vízzel és 10 percig főzzük.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadunk 1 dl vizet, ezzel behabarjuk a levest, és kb. 5 percig forraljuk.
Petrezselyemmel és kaporral megszórva, forrón tálaljuk a palóclevest.