Találkozó

11 órája

Kodály Zoltán emléke előtt tisztelegtek a salgótarjáni diákok is

A napokban Budapesten rendezték meg az 5. Országos Kodály Zoltán Kamaraének Találkozót, ahol Kodály Zoltán nevét viselő általános iskolák, gimnáziumok emelt szintű ének-zenét tanuló énekesei képviselték intézményeiket. A salgótarjáni tagintézmény is szépen szerepelt.

Bakos László

A salgótarjáni iskola diákjai a találkozón

Forrás: Beküldött fotó

A találkozónak az idén 70. születésnapját ünneplő Marczibányi téri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont. A rendezvény fővédnöke Kodály Zoltánné Péczely Sarolta, a Magyar Kodály Társaság Tiszteletbeli elnöke volt. A találkozó résztvevőit házigazdaként Őri Csilla főigazgató, valamint Hajnissné Anda Éva, a Közép-Buda Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte.

Kodály Zoltán
Kodály Zoltánra emlékeztek a találkozón
Forrás: Beküldött

Kodály Zoltán munkásságát idézték fel a találkozón

A program zenei megnyitóját a kamaraének csoportok bemutatója követte. Az esemény táncházzal folytatódott, majd a zsűri szakmai értékelésének elhangzását követően az emléklapok és ajándékok átadása következett.  A találkozó résztvevői Budapest, Debrecen, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Nyíregyháza, Pécs, Salgótarján, Székesfehérvár, Szolnok és Tatabánya iskoláiból érkeztek.

Ahogy arról Póczos Zsóka tagintézmény-igazgató portálunkat tájékoztatta, a  Salgótarjáni Általános Iskola Kodály Zoltán Tagiskoláját Czine Rita ének-zene szakos tanárnő felkészítésével Apkó Zsófia Abigél, Balázs Enrikó, Balázs Rikárdó, Honti Bíborka, Oláh Fanni, Sándor Orsolya Lelle, Takács Johanna és Berindán Zoé, Gyetvai Lelle, Horváth Hanna és Jakabos Fanni tanulók képviselték. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában