Népmese napja

2024.10.13. 11:18

Irodalmi vetélkedőn mérték össze tudásukat a pásztói iskolások

Szórakoztató programot szerveztek a gyerekek számára a pásztói Zsigmond Király Általános Iskolában nemrég. A népmese napját megünnepelve irodalmi vetélkedőn mérhették össze tudásukat a fiatalok.

Sipos Nina Vivien

A népmese napja, valamint Benedek Elek születésnapja alkalmából játékos irodalmi vetélkedőt szerveztek a közelmúltban a pásztói Zsigmond Király Általános Iskola 5. és 6. osztályos tanulóinak. A programon a mesebeli országnevű csapatoknak többféle feladatuk is volt: zenefelismerés, totó, „zanzásított” mese kitalálás, igaz-hamis állítások, illetve bab-borsó-lencse válogatás. A három tagú zsűrinek nem volt egyszerű dolga, hiszen mindenki nagyon ügyes volt a rendezvényen, de végül megszülettek az eredmények.

Az első helyezett a 6.c osztályosok Manóország nevű csapata lett, akik könyvjutalomban és oklevélben részesültek. A második helyen végzett a 6.a osztály Óperencia csapata, míg a harmadik helyezést a 6.b osztály Bergengócia csapata nyerte el. Ők, továbbá az ötödikesek egy-egy tábla csokit kaptak ügyességükért.

A pásztói oktatási intézmény a közösségi oldalán tájékoztatott a vetélkedőről. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában