Programsorozat

2 órája

Építészet hónapja: izgalmas programok várják az építészet kedvelőit Nógrádban

Az építészet hónapja alkalmából a Nógrád Megyei Építész Kamara rengeteg érdekes programmal várja az építészet szerelmeseit egész októberben.

Sipos Nina Vivien

Az építészet hónapja alkalmából számos érdekes programot szervez az érdeklődőknek a Nógrád Vármegyei Építész Kamara. Október 8-án, kedden 17 órakor bemutatót tartanak a Dornyay Béla Múzeum földszinti kiállítótermében. Az eseményen Fodor Miklós történész „A salgótarjáni Rokkant (Derkovits) – telepi lakónegyed” című előadását hallhatják majd a látogatók. 

Az építészet hónapja alkalmából a salgótarjáni Garzon toronyházak történetét is érdemes feleleveníteni
Az építészet hónapja alkalmából a salgótarjáni Garzon toronyházak történetét is érdemes feleleveníteni
Fotó: V. L. / Forrás:  Nool

Október 17-én, csütörtökön 17 órakor az Untitled_02 csapat tagjainak pályaművét – amellyel a Magyar Építészeti Központ és Múzeum pályázatán nyertek – mutatják be, majd másnap, október 18-án, 18 órakor kiállítás nyílik a salgótarjáni múzeumban. A tárlat a salgótarjáni származású Sajtos Gábor, Ybl Miklós-díjas és Pro Architectura-díjas építészvezető-tervező munkásságát ismerteti.

Építészet kerül a górcső alá Balassagyarmaton is

A balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központ Csikász-termében október 24-én, csütörtökön 18 órakor Kovács Gábor építész fog vetített képes előadást tartani „Balassagyarmat modern építésze 1938-1988” címmel.

Október 28-án, hétfőn 17 órakor a Dornyay Béla Múzeumban Hartmann Gergely építész, a MOME Elméleti Intézet, valamint a MOME Építészeti Intézet oktatója tart bemutatót „Salgótarján modern építészete 1945-1990” elnevezéssel. Végül „Október, az Építészet Hónapja” rendezvénysorozat zárása következik.

Az eseményekre való belépés díjtalan. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában