Kultúrházak éjjel-nappal

3 órája

Különleges programok várják az érdeklődőket Mátranovákon

Három esemény is várja az érdeklődőket Mátranovákon a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos programsorozat részeként.

Gulyás Edina

A napokban zajlik a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos rendezvénysorozat. A programokhoz a Május 1. Művelődési Ház idén is csatlakozott, tartalmas és változatos eseményekkel várják majd az érdeklődőket.

Különleges programok várják az érdeklődőket, szombaton például egy játékos, gasztronómiai vetélkedőt szerveznek
Különleges programok várják az érdeklődőket, szombaton például egy játékos, gasztronómiai vetélkedőt szerveznek
Fotó: Sunshine Seeds / Forrás: Shutterstock

Mátranovákon is különleges programokkal készülnek

– Tavaly éjszakába nyúlóan tartott nyitva ezeken a napokon a művelődési ház, ebben az évben azonban délutánonként rendezzük meg a programjainkat, amelyek bárki számára nyitottak – fogalmazott Maruzsné Répás Lilla, az intézmény vezetője. – Szeptember 26-án, csütörtökön 15 ra 30 perctől a nyári szünet utáni első könyv- és olvasóklub foglalkozásunkat szervezzük meg. Azon Borsa Brown: Védelem című könyvéről beszélgetünk, amit az elmúlt hónapokban olvastak el tagjaink, de más, az olvasással és a könyvekkel kapcsolatos témák is terítékre kerülnek és nem marad el a játék sem.

Mint mondta: másnap Udvar mozi várja az érdeklődőket, amit úgy néz ki, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt a könyvtárban tartanak majd meg 17 órától. Azok, akik kezdésre érkeznek, egy összeállítást is láthatnak a művelődési ház korábbi rendezvényein és programjain készült képekből, illetve videókból, 18 órától pedig egy családi vígjátékot vetítenek.

– Talán a szombat lesz a leginkább érdekes és különleges, ekkor ugyanis egy játékos, gasztronómiai vetélkedőt szervezünk. A 15 órakor kezdődő program a konyhaművészet köré szerveződik majd, a kvíz kérdések a kávék, a borok, a konyhai eszközök, illeve a húsok világába vezetnek, de a különböző nemzetek konyhájába is elkalauzoljuk a résztvevő csapatokat – ismertette Maruzsné Répás Lilla, aki arra is kitért, hogy sokan érdeklődnek a program iránt, amelyet közös főzőcske és vacsora zár majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában