Történeti kiállítás

3 órája

Salgótarján iparvidékét mutatja be a Dornyay Béla Múzeum új állandó kiállítása

Új állandó történeti kiállítás nyílik a Dornyay Béla Múzeumban, amely a salgótarjáni iparvidék történetét mutatja be.

Sipos Nina Vivien

„A nógrádi emberek az évszázadok sodrában – A salgótarjáni iparvidék története” címmel új állandó történeti kiállítás nyílik szeptember 27-én, pénteken, 10 órakor a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumban – tájékoztatott az intézmény a közösségi oldalán. A megjelenteket dr. Shah Gabriella múzeumigazgató fogja majd a helyszínen köszönteni.

Beszédet mond Vincze Máté, a Kulturális és Innovációs Minisztérium közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára, dr. Végh Katalin, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének ügyvezető titkára, a Magyar Géniusz Program vezetője, illetve Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere. A tárlatot dr. Fodor Miklós Zoltán, a múzeum igazgatóhelyettese, történész-muzeológus nyitja majd meg, míg bemutatót tart Balogh Zoltán történész-muzeológus és Szolnoki Tamás régész-muzeológus.

Az eseményen közreműködik a Bányász-Kohász Dalkör. Az állandó kiállítás és a hozzá kapcsolódó infrastrukturális fejlesztés a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Program Ideiglenes Kollégium támogatásával valósult meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában