Szüreti muzsika

2 órája

Bohács István őszi nótadélutánjára készül Salgótarjánban

Bohács István Aranykoszorús és Arany Cinege-díjas nótaénekes, Dankó Pista-díjas előadóművész zenés délutánjaival már hagyományt teremtett Salgótarjánban. Természetesen az ősz, a szüret időszaka sem telhet el nótázás nélkül.

Palchuber Kinga

Mint arról már korábban beszámoltunk, Bohács István ötven évvel ezelőtt kezdte előadói pályafutását. E jeles évfordulót nagyszabású koncerttel ünnepelte meg Salgótarjánban, melyen bizonyította neves vendégeinek és szeretett közönségének is, hogy még mindig helye van a színpadon. Az óriási energiától feltöltődve pedig őszi fellépését, rendezvényét is izgatottan várja már a nógrádi vármegyeszékhelyen.

Bohács István, nótadélután
Bohács István hagyományt teremtett a nótadélutánokkal
Forrás: Nool.hu/archív

Őszies dallamok járják át Bohács István nótadélutánját

Bohács István portálunknak elmondta, hogy az általa életre hívott nótás délutánokkal évről évre igyekszik népszerűsíteni és továbbéltetni a régi muzsikákat, az örökzöld népdalokat. A program ötletgazdája ráadásul mindezt évszakhoz illően teszi, hiszen a délutánokon elhangzó nóták mindig passzolnak az adott időszak hangulatához. – Szeptember 28-án, szombaton, 14 órától szüreti nótadélutánt szervezünk a József Attila Művelődési Központ klubtermében, melyen a Salgótarjáni Magyar Nóta- és Népzenei Egyesület tagjai lépnek majd a pódiumra – ismertette Bohács István, aki az egyesület életét évek óta vezetőként egyengeti, tagjait zeneileg is mentorálja.

A nótaénekes hozzátette, hogy Horváth Zoltán cigányzenekara, valamint Frei János László zongorista ezúttal is örömmel érkeznek a délutánra, hogy kísérjék a fellépőket, akik olykor korukat meghazudtolva fakadnak dalra a közönség előtt. Ahogy a fekete szőlő, úgy érik be hétvégére Bohács István zenés délutánja is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában