Könyvbemutató

2024.08.31. 08:54

Handó Péter tart könyvbemutatót a balassagyarmati Artéria Galéria és Klubban

Handó Péter író Naplóváltó - A lét margóján karikázva című könyvét mutatják be szeptember 13-án, pénteken 17 órakor a balassagyarmati Artéria Galéria és Klubban – adta hírül Balassagyarmat önkormányzata a Facebook oldalán.

Lászlók Judit

A közzétett felhívás szerint a szerzővel Fricska Éva és Kupcsulik Ágnes beszélget majd. Mint írták, a kötet két napló rétegeződéséből és kétféle lábjegyzetből épül fel.

Handó Péter
Handó Péter egy korábbi könyvbemutatóján. Nemsokára Balassagyarmatra várják
Fotó: NMH archív / Forrás: Nool.hu

"Handó Péter Sóshartyánban élő író, költő, kultúrantropológus legújabb, magánkiadásban – Ha(la)ndó Könyvek – megjelent kötete figyelmet érdemel. Egy 1988-as biciklisút (eredeti terv szerint Darjeelingig, Indiáig) részletes útinaplójába és egy húsz évvel később vezetett naplóba kapunk betekintést, időben és térben váltakozva. És tekerés, kertészkedés közben mi mást csinál az ember, mint filozofál az élet nagy kérdéseiről.
A kötetben megtudjuk, hogy meddig jutott el Péter kétkeréken; az úton milyen nehézségekbe ütközött; betekinthetünk más kultúrák életébe; de mindemellett számos referenciát találunk a megyeszékhely és Balassagyarmat kulturális életének vonatkozásában is." – olvasható az Artéria Galéria és Klub honlapján

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában