Hagyományok

2024.07.27. 12:53

Látványos előadásokkal nyitották meg a Tarjáni Folk és Szlovák Napot (fotók, videó)

Immáron 20. alkalommal hívták életre a Tarjáni Folk és Szlovák Napot péntek este.

Nool.hu

A Nógrád megyében is élő szlovákság viszonylagosan nagy száma is indokolja azokat a tradíciókat, amelyek az elmúlt évtizedekben kialakultak e nemzetiségi kultúra értékeinek továbbéltetése, bemutatása céljából. Ezen hagyományok közé tartozik a Tarjáni Folk és Szlovák Nap is. 

Tarjáni Folk és Szlovák Nap
A Tarjáni Folk és Szlovák Napot a Fő téren rendezték meg, fellépőkből nem volt hiány
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Salgótarjánban Fő terén péntek este a köszöntők után mások mellett színpadra lépett a mihálygergei Dobroda Hagyományőrző Egyesület, Szőke Sándor citeraművész, a csömöri Furmicska táncegyüttes, a Tücsök Zenekar, a Pitypang, az Ifjú Nógrád és a Nógrád Táncegyüttes, valamint a besztercebányai Partizán Táncegyüttes és a Folt Zenekar is. 

Mint arról beszámoltunk: napok óta tart a Nemzetközi Nógrádi Folklór Fesztivál, melynek fellépői és előadásai bizonyították, hogy a hagyomány összeköti a nemzeteket. Szombaton Szlovákiában folytatódik a fesztivál, hiszen Losoncon, Füleken, Divényben és Poltáron láthatnak népi, hagyományos előadásokat a látogatók. Vasárnap a Nemzetközi Nógrádi Folklór Fesztivál záróprogramja kezdődik, Bánkon 19 órakor lesz zárógála. 

A szlovák nap megnyitójáról videót is hoztunk:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában