Helyi kultúra

2024.07.01. 08:28

Koncertek, kiállítás és túra is színesíti ma a Muzsikál az erdő programjait nemzeti kegyhelyünkön

Szombat óta szól a muzsika a Mátra térségének erdeiben. A Muzsikál az erdő programsorozatának nemzeti kegyhelyünk is helyszínt biztosít.

Gulyás Edina

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat a természet és a művészetek szeretetét közvetíti. Mint arról már hírt adtunk, az idei program június 29-től július 7-ig tart – adták hírül nemzeti kegyhelyünk közösségi oldalán. Hozzátették: július elsején, hétfőn Mátraverebély-Szentkút is megtalálható a helyszínek közt. 

Az érdeklődők ezen a napon délelőtt ellátogathatnak a Szurdokpüspökin található bivalyrezervátumba, és lovastúrára is indulhatnak, majd 14 órától a kegyhelyen kézműves foglalkozást és helyi termékek bemutatóját rendeznek. Kiállítás nyílik a Muzsikál az erdő idei gyermekrajz- és fotópályázatának anyagából, valamint Király Mandi festőművész alkotásait is megtekinthetik az érdeklődők 14 órától a fogadóépületben. Dr. Csóka György Biológiai inváziók címmel tart ismeretterjesztő előadást a Szent Anna konferencia terem, de erdei sétát is tehetnek a látogatók a Szent László hasadékban 15.30 órától.  

Boros Misi, a 2014-es Virtuózok győztese, Junior Príma díjas zongoraművész, a Muzsikál az erdő nagykövete ad klasszikus zenei koncertet 17 órakor, az érdeklődőket Orosz Lóránt kegyhelyigazgató köszönti. A Fonó Zenekar pedig 19 órától szórakoztatja a résztvevőket. A részletes programok megtalálhatók a kegyhely honlapján

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában