Udvarlás

2024.05.02. 12:30

Több mint ötven májusfát díszítettek fel a litkei fiúk

Platós autón járták körbe a litkei férfiak a települést minap, hogy minden lány kapujába májusfát állítsanak. Márton Imre alpolgármester elárulta hírportálunknak, hogy összesen 52 helyre mentek el a fiúk, minden hölgy arcára mosolyt csalva a különleges ajándékkal.

Sipos Nina Vivien

Minden litkei lányt megleptek a májusfával

Forrás: Beküldött

Márton Imre, Litke alpolgármestere és Oláh András, a Tarisznyatábor Egyesület vezetője kezdték el azt a kezdeményezést évekkel ezelőtt, hogy a településen élő fiúkat és férfiakat bevonva minden fiatal hölgynek kedveskedjenek egy kis aprósággal április végén. Most is rendkívül nagy volt az izgalom és a készülődés, hiszen a helybeli udvarló legények a szívük választottjának készíthettek májusfákat, így kifejezve érzelmeiket.

– Idén körülbelül 20-25 fiú díszítette fel a szerelem szimbólumának is tekinthető májusfát annak a lánynak a kapujában, aki nekik tetszik. Ezt a hagyományt négy éve kezdtük el Oláh Andrással, idén pedig kicsit bővítettünk rajta, ugyanis minden litkei kislány és hajadon kapott májusfát az 1 évestől kezdve a 25 évesig 

– tájékoztatta hírportálunknak Márton Imre. 

Hozzátette: összesen 52 helyre mentek el április 30-án a segítők. Sok leányzó már előre tudta, hogy kap valami ajándékot, hiszen a fiúk hangos zenebonával vonultak végig a községen egy platós autón. – Végeredményképpen sikerült mindenki arcára mosolyt csalni, és csak ez számít – mondta az alpolgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában